Testul rapid pentru COVID-19 cu precizie de 95%: rezultatul e gata în mai puțin de 2,5 ore

Testul rapid pentru COVID-19 cu precizie de 95%: rezultatul e gata în mai puțin de 2,5 ore

Testul acesta a fost dezvoltat de Bosch și, în faza de cercetare în laborator, s-a dovedit atât rapid, cât și eficient. Conform companiei, testul rapid permite depistarea simultană a zece agenți patogeni respiratori pentru diagnosticarea diferențială și îndeplinește cerințele Organizației Mondiale a Sănătății (OMS).

Testul rapid dezvoltat de Bosch este unul dintre primele teste de diagnosticare moleculară complet automatizate din lume. Acesta poate fi utilizat direct de către toate instituțiile medicale. În plus, o singură probă poate fi testată simultan nu doar pentru COVID-19, ci și pentru alte nouă boli respiratorii, inclusiv gripa tip A și B.

Noul test va fi disponibil în Germania din aprilie și, ulterior, pe piețele din Europa și din lume. Acesta e rezultatul colaborării dintre filiala Bosch Healthcare Solutions și compania de tehnologie medicală Randox Laboratories Ltd. din Irlanda de Nord.

„[…] asigură diagnosticarea diferențiată, astfel încât medicii nu mai sunt nevoiți să efectueze teste suplimentare. Testul permite, de asemenea, diagnosticarea fiabilă rapidă, pentru a permite pacienților să înceapă mai repede tratamentul adecvat.”
Marc Meier, președintele Bosch Healthcare Solutions GmbH.

Bosch susține că a dezvoltat testul în șase săptămâni

test analiza covid-19 bosch acuratete (1)

Testul rapid pe care Bosch l-a dezvoltat în aproape o lună și jumătate poate detecta o infecție cu SARS-CoV-2 în mai puțin de două ore și jumătate – interval măsurat din momentul prelevării probei și până la sosirea rezultatului. Totodată, testul poate fi efectuat direct la punctul de îngrijire.

E eliminată, astfel, necesitatea de transportare a probelor, fapt care irosește timp prețios. În plus, pacienții pot afla rapid care este starea lor de sănătate, iar persoanele infectate pot fi identificate și izolate imediat. În cazul testelor utilizate în prezent, pacienții trebuie să aștepte, de regulă, una sau două zile pentru aflarea rezultatelor.

În cadrul diverselor teste de laborator pentru depistarea SARS-CoV-2, testul a produs rezultate cu o precizie de peste 95%. Testul rapid respectă standardele de calitate ale Organizației Mondiale a Sănătății (OMS). O probă este prelevată din nasul sau gâtul pacientului cu ajutorul unui tampon. Apoi, cartușul cu toți reactivii necesari pentru test este introdus în dispozitivul Vivalytic pentru analiză.

În timpul analizei, personalul medical poate desfășura alte activități, cum ar fi îngrijirea pacienților. Un astfel de dispozitiv poate realiza până la 10 teste în interval de 24 de ore. Asta înseamnă că este nevoie de numai 100 de astfel de dispozitive pentru a efectua până la 1.000 de teste pe zi.