Tesla „fuge” din Europa de frica pandemiei: ce decizie a luat constructorul

Tesla

Tesla are planuri pentru Europa anul acesta și, între altele, vrea să deschidă o fabrică în Germania. Numai că planurile sunt date puțin peste cap.

Tesla e un constructor auto ce a reușit să se extindă puternic în ultimii ani. E prezent și-n China, cea mai mare piață auto din lume, grație uzinei din Shanghai. Dar nu e singurul continent pe care Elon Musk a vrut să fie prezent. A vrut și în Europa și a ales Germania pentru acest lucru.

Tesla construiește în această perioadă o fabrică în Berlin pe care vrea să o inaugureze chiar anul acesta. Numai că planurile sunt date peste cap de pandemia de coronavirus. Așa că producătorul american de mașini electrice a decis să se gândească la sănătatea angajaților în primul rând și mai apoi la business.

Motiv pentru care a făcut un apel către angajații Tesla din Germania.

Ce a decis Tesla din cauza pandemiei

Tesla le-a cerut celor 30 de angajați americani detașați în Germania să revină de urgență acasă. Informația e oferită de publicația germană Automobilwoche. Mulți dintre ei au început deja să se îmbarce spre America, până să vină anunțul președintelui Donald Trump legat de zborurile aeriene dinspre țările europene.

Tesla susține că această situația nu pune în pericol lucrările de la fabrica din Berlin. Inaugurarea ar putea avea loc, astfel, tot anul acesta.

Fabrica producătorului american va fi ridicată în Gruenheide, lângă capitala Germaniei, și, când va fi gata, vă crea nu mai puțin de 12.000 de locuri de muncă. Acolo vor fi fabricate baterii electrice, dar și modele precum crossover-ul Model Y și sedanul Model 3. De asemenea, ar putea fi aduse noi modele.

Investiția Tesla se ridică la 4 miliarde de euro, iar scopul lui Elon Musk e să producă acolo nu mai puțin de 500.000 de vehicule anual. Odată cu fabrica din Germania, Tesla e prezentă deja pe trei continente: America, Asia și Europa.

Citește și: