Tesla Cybertruck, într-o versiune mai mică, ar putea fi mașina perfectă pentru orașele europene

Tesla Cybertruck, într-o versiune mai mică, ar putea fi mașina perfectă pentru orașele europene

Elon Musk susține că este „foarte probabil” să producă o versiune mai mică a mult așteptatului Cybertruck pentru piața europeană.

Un utilizator de Twitter a sugerat că „reducerea lățimii este mai importantă decât reducerea lungimii, cel puțin când vine vorba de orașe”. Musk a răspuns: „adevărat”. Ceea ce poate însemna orice, dar mai ales că Tesla ar putea lucra la mașini mai mici, pentru orașe europene.

Vestea vine după ce Tesla a decis să nu micșoreze Cybertruck cu 3% în mai, după ce Musk s-a consultat cu designerul-șef Franz von Holzhausen. Încă nu se știe cât de mare va ajunge să fie un Cybertruck european – și să nu mai vorbim dacă sau când un astfel de vehicul va scoate vreun lot. Acest lucru depinde și de piața europeană și de cerere.

Până în momentul de față, peste 200.000 de persoane s-au înscris pentru a-și rezerva un Cybertruck, potrivit lui Musk – un număr care poate fi supus unor modificări, dar care arată o cerere sănătoasă pentru un astfel de vehicul în SUA.

Tesla Cybertruck care ar putea ajunge pe Lună

Tesla Cybertruck este una dintre cele mai neobișnuite mașini pe care le-ai văzut, însă nu se compară cu această versiune modificată, transformată în rover lunar. Și era cumva firesc să încerce Musk și așa ceva. Până la urmă, e mai ușor să dezvolți un vehicul electric pentru spațiu dintr-unul deja existent, care și arată ca un rover.

Când Elon Musk a prezentat mașina, reacțiile au fost extrem de controversate, din cauza designului său ieșit din comun. Acum, un desginer a văzut în aceasta un potențial rover de folosit în misiunile lunare, așa că i-a schimbat și mai mult aspectul mașinii deja parcă desprinsă dintr-un film SF.

Vehiculele electrice au o lungă istorie a călătoriilor spațiale, asta pentru că motoarele cu combustie sunt proiectate să funcționeze în atmosfera noastră, în timp ce motoarele electrice pot funcționa eficient într-o varietate mult mai largă de medii.

Citește și: