Temperatură de peste 37,3 grade la bacalaureat și Evaluare Națională: ce se întâmplă cu elevul afectat

Temperatură de peste 37,3 grade la bacalaureat și Evaluare Națională: ce se întâmplă cu elevul afectat

Ministrul Educației Monica Anisie a făcut ieri publice detaliile legate de situația în care un elev se prezintă la bacalaureat sau la Testarea Națională cu temperatură de peste 37,3 grade.

În ziua fiecărei probe de bacalaureat și Testare națională, se va lua temperatura fiecărei persoane implicate în procesul de evaluare, de la profesori la elevi. Deși un profesor poate fi trimis acasă, elevii au două opțiuni, în cazul în care temperatura măsurată va fi de 37,3 grade. Ei pot da examenul singuri într-o clasă, în izolare, sau pot opta să dea proba respectivă mai târziu. Detaliile noului mecanism au fost comunicate de ministrul Educației într-o intervenție la Digi24.

„Ne-am gândit că s-ar putea să existe o sală de clasă pentru acei elevi care doresc să intre la examen și să fie izolați de toți ceilalți, să susțină probele, sau pot da proba mai târziu, cu subiectul de rezervă, cum de altfel s-a mai întâmplat și în anii trecuți”, a declarat Monica Anisie, la Digi 24.

Este important de reținut că o parte dintre detaliile legate modul de desfășurare al Evaluării Naționale și a bacalaureatului vor fi detaliate în următoare zile. Ministrul a precizat că joi va avea o întâlnire cu directorul general de la Centrul de Evaluare și Promovare a Stării de Sănătate și a solicitat o întrevedere și cu reprezentanții INSP pentru a da răspunsuri la toate întrebările legate de modul de desfășurare a Evaluării Naționale și BAC 2020.

Din câte se pare, se lucrează și la o procedură specială pentru participarea la bacalaureat și Evaluarea Națională din izolare. „Există prevederi în cadrul metodologiei de organizare și desfășurare a examenelor naționale, de bacalaureat sau Evaluare Națională. Acolo sunt prevederi clare cu privire la elevii care se află în izolare sau cei care sunt confirmați pozitiv cu noul coronavirus, dar și cei care au afecțiuni cronice sau cei care prezintă un anumit risc de infecție sau de a dezvolta complicații. Vor susține probele conform unei proceduri speciale pe care Ministerul Educației o realizează în această perioadă, alături de reprezentanții Ministerului Sănătății”, a spus ministrul.