15 aug. 2020 | 09:33

Telefoanele Nokia, mai bune ca niciodată, pe banii Google: de ce vei vrea unul

ACTUALITATE
Telefoanele Nokia, mai bune ca niciodată, pe banii Google: de ce vei vrea unul

Din momentul achiziției brandului Nokia de către finlandezii de la HMD Global, terminalele companiei au revenit în actualitate. Cu investiții semnificative, se pare însă că vor deveni și mai relevante.

HMD Global are o relație specială cu Google. Din acest motiv, terminalele Nokia din ultimii ani au primit rapid cele mai noi versiuni de Android. În același timp, s-au numărat printre primele care au fost actualizate prin intermediul programului Android One, similar cu gadgeturile Pixel.

În acest context, nu ar trebui să vină ca o surpriză investiția de aproximativ 230 de milioane de dolari pe care Google, împreună cu Qualcomm, au făcut-o în activitatea HMD Global. Finlandezii au confirmat investiția în viitorul telefoanelor Nokia. Aparent, există posibilitatea ca alți ”jucători” mai mici să fi contribuit de asemenea la acea valoare generoasă, cea mai mare parte a banilor au venit de la cele două entități americane.

În ceea ce privește utilitatea investiției, aceasta va facilita sporirea semnificativă a calității telefoanelor Nokia. În plus, va grăbi adopția tehnologiei 5G și va duce la lansarea pe piață a mai multor aparate 5G sub brandul clasic. Cu un pic de noroc, vor ajunge în mai multe colțuri ale mapamondului, particularitate la care producătorii Nokia nu erau foarte eficienți.

Aceasta este varianta oficială a întregului set de circumstanțe. Dacă vrei să vezi lucrurile un pic diferit, s-ar putea ca Google să vadă în HMD Global un partener de încredere pentru lansarea unor aparate de top, aparate care să întărească poziția Android în fața iOS și să facă posesorii de smartphone-uri să uite de scandalul cu Huawei inițiat în urmă cu mai bine de un an de către Donald Trump.

Ajută și faptul că HMD Global este o companie europeană, cu ferma de servere localizată în Finlanda, detalii care vor face imposibilă intrarea sa în războiul comercial dintre SUA și China.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele