Tehnologia oferă, cu adevărat, o mână de ajutor: brațul bionic printat 3D, deja folosit

Tehnologia oferă, cu adevărat, o mână de ajutor: brațul bionic printat 3D, deja folosit

Daniel Melville are un braț bionic imprimat în 3D inspirat de seria de jocuri video Metal Gear Solid – lucru destul de special, întrucât Melville s-a născut fără mâna dreaptă.

Konami, editorul Open Bionics și Metal Gear Solid, s-a alăturat pentru a crea un braț bionic Venom Snake pentru Melville.

Compania nu este la o primă încercare cu astfel de creații. În 2016 au creat un membru artificial care se bazează pe personajul Adam Jensen din jocul science fiction Deus Ex: Mankind Divided, de la Square Enix și Eidos Montreal.

Jocul prevede un viitor în care oamenii își augmentează puterile cu părți artificiale ale corpului, precum membrele bionice puternice. Personajul principal, Adam Jensen, ajută la înrădăcinarea unei conspirații împotriva “augurilor” sau a oamenilor augmentați, iar acest lucru este posibil și în realitate.

Acum avem oameni augmentați în realitate

Square Enix a colaborat cu Open Bionics și Razer pentru a crea un adevărat braț Deus Ex imprimat 3D.

Iar Melville a reușit să poarte o versiune mai avansată a brațului respectiv, completat cu fețe personalizabile care l-au făcut să arate ca Adam Jensen.

Acum, Melville se califică cu siguranță drept om augmentat. Acum câțiva ani, membrul artificial servea doar ca accesoriu, întrucât nu putea fi folosit pentru mișcări ale mâinii.

Dar noul membru artificial este o mână bionică cu mai multe prinderi.

Așa cum a spus CEO-ul Nvidia, Jensen Huang, într-un interviu: “Trăim în science fiction”.

“Este de necrezut. Este tot ce mi-am dorit vreodată de la un braț bionic”, a spus Melville într-o declarație.

“Sunt un jucător pasionat și ador Metal Gear Solid atât de mult, iar faptul că pot avea de fapt brațul lui Snake în viața reală este cu adevărat o nebunie”.

În timp ce brațul eroului nu este echipat cu arme, este un fapt impresionant de inginerie care schimbă viața a sute de persoane ale căror membre au fost amputate,iar tehnologia face față atât pentru adulți, cât și pentru copiii de până la opt ani.

Open Bionics, cu sediul în Bristol, Marea Britanie, folosește imprimarea 3D, scanarea 3D și software-ul pentru fabricarea personalizată a fiecărui braț Hero, care poate fi apoi accesorizat cu huse magnetice.

Open Bionics a fost fondată acum șase ani de Joel Gibbard și Samantha Payne cu scopul de a utiliza imprimarea 3D și scanarea 3D pentru a crea membre bionice accesibile și accesibile.

Etichete: