05 nov. 2020 | 14:51

Aceste brațe bionice sunt printate 3D și alimentate cu energie solară

ACTUALITATE
Aceste brațe bionice sunt printate 3D și alimentate cu energie solară

Când viața te pune la încercare, există întotdeauna soluții să ți-o îmbunătățești. Sau cel puțin așa îți zic toți mentorii de dezvoltare personală și toate ghidurile de mindfulness. Iată însă că au dreptate, uneori. Anul 2020 vine și cu vești bune din domeniul electronicii.

Un inginer tunisian în domeniul electricității și electronicii, Mohamed Dhaouafi, în vârstă de 28 de ani, a decis să fie schimbarea când a întâlnit un băiat de 8 ani într-un spital tunisian local. Băiatul nu avea una dintre mâini și unul dintre picioare, deoarece le pierduse din cauza unui șoc electric.

Atunci Dhaouafi și colegii săi de echipă au început să lucreze la construirea unei mâini bionice disponibilă pentru oricine, așa că au fondat start-up-ul numit Cure Bionics.

Braț bionic solar

Echipa a venit cu un braț bionic tipărit 3D, încărcat de energie solară. Priza brațului este reglabilă cu o încheietură rotitoare pentru a fi aplicabilă cu brațele copiilor pe măsură ce cresc rapid. Mâna protetică este, de asemenea, controlată cu mușchi, ceea ce elimină procesele chirurgicale pentru conectarea cu corpul uman.

Tânărul CEO ar fi proiectat primul prototip, care este încă în curs de dezvoltare de către echipa sa, când era student la École Nationale d’ingénieurs de Sousse.

“Un membru al echipei avea un văr care s-a născut fără mână și ai cărui părinți nu-și puteau permite o proteză, mai ales că era încă în creștere”, a spus el.

Brațul bionic poate fi personalizat ori de câte ori utilizatorul are nevoie de el, datorită capacelor detașabile. Senzorii atașați la braț detectează mișcarea musculară împreună cu software-ul bazat pe AI.

Cure Bionics le permite, de asemenea, utilizatorilor să selecteze culorile, formele și desenele pentru a-și personaliza copertele așa cum doresc.

“Avem, de asemenea, o soluție terapeutică care utilizează realitatea virtuală și gamificarea, permițându-le să primească reabilitarea. Este disponibil și trainingul cu privire la modul de utilizare a protezelor viitoare”, se arată pe site-ul web.