30 mart. 2020 | 13:02

? Voluntari în ajutorul medicilor români care au contact direct cu criza | SVRSM E03

Soarele va răsări și mâine | SVRSM
? Voluntari în ajutorul medicilor români care au contact direct cu criza | SVRSM E03

Pe măsură ce numărul de pacienți infectați a crescut în România, a fost tot mai vizibilă o problemă: lipsa echipamentului necesar pentru medici. Au apărut însă inițiative private prin care să fie ajutați. Una dintre ele e cea pe care o prezentăm în acest episod.

În cel de-al treilea episod al podcastului am discutat cu Daniela Mitrofan — Asociația Reset. Comunitatea Reset din Iași și-a unit forțele cu cele ale echipei de la CyberSpace din același oraș și-au lucrat la producerea de viziere pentru medici. Acesta sunt donate personalului medical de la Maternitatea Elena Doamna Iași.

Inițiativa aceasta se desfășoară sub umbrela viziere.ro care le oferă și sfaturi prețioase pentru a putea ajunge mai ușor la comunitatea ieșeană. Munca e voluntară și e nevoie de donații pentru a susține demersul de producție. Din 22 martie sunt puse la dispoziție câteva canale prin care poți dona și despre care poți afla de aici.

Viziera e o componentă importantă din kitul de protecție pentru medici și, totodată, una care n-a fost disponibilă încă de la început. Daniela ne-a explicat cum s-au implicat și care e situația la Iași.

Testarea din București, un subiect exploatat de cine se nimerește

În acest episod am discutat și despre un subiect sensibil: testarea în masă a bucureștenilor. Ideea a pornit de la fostul ministru al Sănătății. A fost dată mai departe și de Firea. Nelu Tătaru, actualul ministru al Sănătății, a explicat de ce nu se poate face așa ceva. Și declarațiile lui ar trebui să mai stăvilească demersurile populiste pe care le are primarul din București.

„Nu am semnat și nu voi semna o astfel de acțiune” – a fost răspunsul tranșant pe care l-a dat ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, pentru Europa FM. Ce nu ne dorim în perioada asta e fix o ceartă pe cine ce face pentru populație, când tot interesul ar trebui să fie înspre binele care poate fi făcut pentru toți – fără promisiuni false.

Ne poți asculta în videoul de mai jos sau pe platforme dedicate de podcasting. Dacă ai întrebări sau propuneri de oameni care fac lucruri frumoase în perioada asta, nu ezita să ne scrii.

Scrie despre lucruri serioase care enervează oameni neserioși. vezi toate articolele