Surpriza Samsung pentru telefonul tău: camera la fel de bună ca un DSLR

Surpriza Samsung pentru telefonul tău: camera la fel de bună ca un DSLR

Dincolo de telefoane, Samsung lucrează intens și în industria de semiconductori. Și acolo excelează cu senzorii foto. În 2020 a venit cu senzorul de 108 megapixeli pentru Galaxy S20 Ultra. Și acum a mai pregătit un senzor special.

Următoarele telefoane, Samsung și nu numai, vor beneficia de un senzor foto nou, denumit ISOCELL GN1. E dezvoltat de Samsung, are 50 de megapixeli și-o dimensiune de 1/1,3 inci. De ce e relevantă dimensiunea? Pentru că acum camerele compacte premium folosesc senzori de 1 inci și, după cum vezi, compania se apropie de acel standard.

Samsung se laudă însă cu altceva: autofocalizare la fel de rapidă ca pe un DSLR. Ceea ce e impresionant, pentru că încă sunt camere mirrorless care nu se apropie de așa performanță.

Sistemul de autofocalizare dual pixel îmbunătățit îți permite să capturezi mai rapid cadrul acela care îți place.

La ce ți-ar trebui 50 de megapixeli pe un telefon Samsung?

samsung senzor 50 mp

În cazul numărului de megapixeli, senzorul folosește tehnologia Tetracell ca să combine patru pixeli într-unul singur. Astfel, rezoluția finală a imaginii e de 12 megapixeli. Dar asta înseamnă că poate captura mai multă lumină pentru imaginea finală. Tehnica e deja folosită pe camere de 48 megapixeli sau chiar și pe 64 megapixeli. Samsung folosește o idee similară pentru S20 Ultra cu 108 megapixeli.

Ce mai promite Samsung pentru noua cameră sunt tehnologii ca HDR în timp real, stabilizare electronică a imaginii, dar și smart ISO, care ar permite o reglare mai bună a luminozității imaginii.

Dată fiind rezoluția, dar și seria S20, Samsung oferă și 8K pe acest senzor la 30 de cadre pe secundă și rezoluție Full HD la 240 FPS. Dar va fi și un mod fără autofocalizare cu Full HD la 400 FPS. Ceea ce e senzațional, chiar dacă nu vei folosi prea des așa ceva.

Te poți aștepta să vezi senzorul pe Samsung Note 20, dar și pe alte telefoane până atunci. Xiaomi, de exemplu, a fost prima companie care i-a folosit senzorul de 108 MP înainte de Galaxy S20 Ultra.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: