Surpriză de proporții despre Lidl România. S-a aflat chiar acum și e vorba direct de angajați

Surpriză de proporții despre Lidl România. S-a aflat chiar acum și e vorba direct de angajați

Lidl s-a remarcat printr-o extindere avansată și toți românii au fost interesați de ce se întâmplă cu angajații, ce salarii au și cât de mult poate s-o ducă retailerul așa. Acum avem cifre despre aceste schimbări.

Surpriza de proporții pe 2019 e că Lidl și Profi conduc în clasamentul companiilor cu cei mai mulți angajați. Profi a avut aproape 2.700 de angajaţi noi anul trecut, iar Lidl Discount aproape 2.000 de angajaţi noi în 2019.

Clasamentul acestor companii e completat de SSG Select Solutions, o companie din Ilfov, cu activăţi de protecţie şi gardă, cu 1.189 de salariaţi recrutaţi în anul 2019.

Companiile care au angajat cei mai mulţi oameni anul trecut vin din domenii de activitate diverse, de la comerţ, la protecţie şi gardă, telecomunicaţii, asistenţă medicală la fabricarea de produse chimice anorganice.

Prezenţa retailerului Profi ca lider şi a discounterului german Lidl pe locul al doilea în acest clasament arată clar că companiile din comerţ au rămas şi anul trecut cele care au făcut cele mai multe angajări din economie, notează ZF. Surpriza mai mare e și că pe locul 7 e Amazon Development Center, care a angajat în 2019 867 de oameni. Iar Fod România a angajat 840 de oameni.

Angajații Lidl înregistrează și cea mai mare performanță

Într-o analiză recentă, au fost luate în calcul magazinele din România, cum ar fi Lidl, Mega Image sau Kaufland, și care e producția per angajat. Când vorbim de Lidl și Kaufland, acestea fac parte din aceeași rețea, dar reușesc să se claseze cu lejeritate pe primele locuri din acest top.

Conform analizei, nouă dintre cei zece jucători din comerţul modern şi-au eficientizat businessul anul trecut. Asta înseamnă că cifra de afaceri medie per angajat a crescut, dar singura excepţie este chiar Lidl. Totuși, acest lanț de magazine, împreună cu Metro, e singurul care care înregistrează vânzări per salariat de peste 1 milion de lei.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și:
Etichete: