Lucrul mai puțin știut despre Lidl: se întâmplă în România și-a fost dezvăluit acum

Lucrul mai puțin știut despre Lidl: se întâmplă în România și-a fost dezvăluit acum

Lidl a accelerat dezvoltarea în România în ultimii ani și-a ajuns în prezent la un număr considerabil de magazine. Sunt însă lucruri pe care clienții nu le știu, cum ar fi cel de acum.

Într-o analiză recentă, au fost luate în calcul magazinele din România, cum ar fi Lidl, Mega Image sau Kaufland, și care e producția per angajat. Când vorbim de Lidl și Kaufland, acestea fac parte din aceeași rețea, dar reușesc să se claseze cu lejeritate pe primele locuri din acest top.

Conform analizei publicate de Ziarul Financiar, nouă dintre cei zece jucători din comerţul modern şi-au eficientizat businessul anul trecut. Asta înseamnă că cifra de afaceri medie per angajat a crescut, dar singura excepţie este chiar Lidl. Totuși, acest lanț de magazine, împreună cu Metro, e singurul care care înregistrează vânzări per salariat de peste 1 milion de lei.

Spre comparație, Kaufland are vânzări de 950.000 de lei/angajt, iar Mega Image de 750.000 de lei/angajat. Fiecare dintre cei 86.500 de salariaţi din comerţul modern a contribuit în medie la vânzările industriei cu 800.000 de lei, suma fiind cu 10% mai mare decât în anul anterior. În ceea ce privește calculele, acestea au luat în calcul numărul mediu de salariaţi pe anul în curs şi vânzările obţinute de fiecare companie în parte.

Lidl trece încă un magazin pe listă în România

Pe 10 septembrie, Lidl a inaugurat un magazin în Vaslui. Surpriza a fost că acel magazin avea și locuri de parcare cu încărcare pentru mașini electrice.

Pe 17 septembrie, Lidl va inaugura un nou magazin în orașul Ludeș. Magazinul are o suprafață de vânzare de aproximativ 1.300 metri pătrați și dispune de peste 120 de locuri de parcare, precum și de o stație de încărcare pentru automobilele electrice, unde vor putea fi alimentate câte două mașini simultan.

Odată cu deschiderea magazinului, se vor crea 20 de noi locuri de muncă. Orarul de funcționare a magazinului va fi de luni până sâmbătă, între 7:30 și 22:00, iar duminica între 8:00 și 20:00.

În prezent, Lidl are aproximativ 287.000 de angajați, dintre care peste 7.500 în România, unde are deschise 270 de magazine și 5 centre logistice.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și:
Etichete: