”Sunteți niște cretini! Ne ucideți!”, reacțiile agresive la acordul MAI-BOR care va scoate oamenii în stradă

”Sunteți niște cretini! Ne ucideți!”, reacțiile agresive la acordul MAI-BOR care va scoate oamenii în stradă

În urma pactului dintre Biserica Ortodoxă Română și Ministerul Afacerilor Interne, Paștele din acest an va scoate în stradă sute de mii sau milioane de români, în plină pandemie.

România începuse să se descurce destul de bine, când vine vorba de ponderarea numărului de victime ale coronavirus. Această realitate a fost valabilă până când a intrat pe fir Preafericitul și a stabilit că pierderile de vieți omenești sunt irelevante în fața sărbătoririi Paștelui. Printr-un parteneriat între BOR și MAI, zeci de mii de voluntari vor merge la biserică în următoarele zile, iar aceștia vor interacționa cu sute de mii sau milioane de oameni, în totală opoziție cu tot ce înseamnă distanțarea socială.

Reacțiile la nivel înalt din cauza acestei situații nu au întârziat să apară. ”Sunteți niște cretini! Ne ucideți!”, i s-a spus într-o conversație telefonică de către o prietenă deputatei PNL Adriana Săftoiu, la scurt timp după publicarea modului în care va avea loc Paștele în acest an. Mesajul cu pricina venea de la o absolventă de Teologie. Săftoiu a relatat întregul episod într-o postare pe Facebook. ”Prietena mea, absolventă de Teologie, mă sună: ”<<Sunteți niște cretini! Încălcați porunca a 6-a, să nu ucizi! Asta faceți voi acum cu organizarea de Paște! Ne ucideți”>> Atât mi-a spus și a închis”, a scris Săftoiu. Deputatul PNL nu a făcut comentarii suplimentare, lăsând se se înțeleagă însă că nici ea nu este de acord cu decizia anunțată de ministrul Vela.

Oficialii USR au publicat și ei un comunicat pe marginea acestui subiect incredibil de sensibil. Au încercat să tragă un semnal de alarmă, fără să supere creștinii din România. „Semnalul pe care ministrul de interne Marcel Vela l-a transmis în această seară (marți seara – n.r.) este unul generator de confuzie în rândul populației care, pe bună dreptate, se va întreba când vorbesc autoritățile serios. Atunci când insistă pentru distanțare socială sau atunci când creează excepții”, scriu cei de la USR.

„Riscurile, mai ales pentru localitățile cu o densitate mare a populației, sunt importante și ministrul Vela ar fi trebuit să le ia în serios, pentru binele nostru, al tuturor”, se mai menționează în comunicatul USR, publicat la câteva ore după anunțarea parteneriatului dintre MAI și BOR.