VIDEO Test eșuat al unei nave SpaceX: de ce a explodat racheta?

SpaceX continuă să încerce să inoveze, însă lucrurile nu merg întotdeauna conforma planurilor pentru companie lui Elon Musk.

Compania se află în proces de dezvoltare a rachetei Starship, o navă spațială de ultimă generație care ar urma să fie folosită pentru a îndeplini visul lui Musk: colonizarea planetei Marte. Totuși, Starship SN1, cel mai recent prototip al rachetei, n-a reușit să treacă un test important și a explodat în proces.

Imaginile au fost capturate de NASASpaceFlight. Acestea vin direct din Boca Chica, localitatea din statul american Texas în care se află aripa SpaceX care se ocupă de dezvoltarea rachetei. În timpul unui test din 28 februarie, prototipul de mărime naturală (30 de metri înălțime și nouă metri lățime) al rachetei a explodat.

De ce a explodat cel mai nou prototip al rachetei Starship, dezvoltată de SpaceX

Testul realizat se referea la presiunea criogenică a rachetei. Prin acesta, compania urmărea să verifice integritatea structurală a navei spațiale și să stabilească dacă este suficient de sigură pentru a putea trece la alte teste mai riscante

La scurt timp după începerea testului, un strat opac de gheață s-a format pe suprafața corpului rachetei. După aproximativ o oră, unul dintre rezervoarele pline cu nitrogen lichid a explodat. Acest lucru a cauzat întregul prototip, de 30-40 tone metrice, să sară câteva zeci de metri în aer. Resturile au aterizat ulterior înapoi pe pământ.

Imaginile capturate a doua zi arată ce a mai rămas din prototipul testat de SpaceX în statul Texas:

În prezent, nu există informații clare care să arate ce a mers, de fapt, greșit în timpul testului.

SN1 este primul prototip din seria de produse pe care compania plănuiește să le testeze de-a lungul timpului pentru a perfecționa sistemele necesare pentru a realiza o navă Starship perfect funcțională pentru a putea efectua misiuni abițioase în spațiu.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și:
Etichete: