Elon Musk trimite oameni în spațiu pentru prima dată: unde poți vedea live lansarea rachetei SpaceX

Elon Musk trimite oameni în spațiu pentru prima dată: unde poți vedea live lansarea rachetei SpaceX
Sursa foto: SpaceX

Pentru prima dată în istoria sa, SpaceX lansează în spațiu o rachetă cu echipaj. Doi astronauți NASA vor călători cu un Falcon 9 până la Stația Spațială Internațională.

Marți, 27 mai, compania lui Elon Musk va lansa pentru prima dată în spațiu o rachetă la bordul căreia se vor afla oameni. Astronauții NASA, Doug Hurley și Bob Behnken, vor călători la bordul unei capsule Crew Dragon, propulsată de o rachetă Flacon 9, până la bordul Stației Spațiale Internaționale (ISS), unde vor rămâne pe o perioadă cuprinsă între șase și 16 săptămâni. Cei doi ar trebui să aterizeze pe ISS după 19 ore petrecute în orbită.

Misiunea este nouă și pentru NASA. E pentru prima dată când agenția spațială americană folosește o navă comercială, furnizată de SpaceX, pentru a trimite astronauți în spațiu. Până acum, navele spațiale ale companiei au mai fost folosite de NASA doar pentru a transporta echipamente către ISS.

Poți urmări live cum se va desfășura misiunea de lansare a rachetei Falcon 9. Va începe la ora 11:33 și poți vedea lansarea atât pe canalul de YouTube al NASA, cât și pe cel al companiei lui Elon Musk.

SpaceX lansează în spațiu prima rachetă cu echipaj la bord

Elon Musk este bine cunoscut pentru ambițiile sale de a trimite oameni în spațiu. De fapt, scopul său final este colonizarea planetei Marte, însă pașii pe care îi mai are de făcut până atunci sunt destul de mulți. Misiunea cu echipaj reprezintă un pas important înspre realizarea acestui obiectiv.

O misiune de lansare a unei rachete la bordul căreia se află astronauți este diferită de o misiune în care se transportă doar bunuri către Stația Spațială Internațională. În cazul în care oamenii sunt implicați în călătoria spațială, sunt mai multe lucruri de luat în considerare. Pe lângă racheta Falcon-9 și capsula Dragon, SpaceX mai pune la dispoziția NASA și costume pentru astronauți. Vor arăta așa:

Misiune-NASA-SpaceX-astronauti-Statia-Spatiala-Internationala

Citește și: