Space X nu se lasă: când reia NASA cea mai importantă lansare

Space X nu se lasă: când reia NASA cea mai importantă lansare

Ziua de miercuri, 27 mai, se anunța una istorică pentru Space X și NASA. Ar fi fost prima misiune în spațiu cu echipaj uman realizată de Agenția Spațială Americană în parteneriat cu o compania privată. Dar lansarea a fost amânată pe ultima sută de metri din cauza vremii nefavorabile.

Ziua de 27 mai putea marca o premieră pentru Space X, compania înființată de miliardarul Elon Musk: primii oameni trimiși în spațiu. Doi astronauți ar fi urmat să ajungă la bordul Stației Spațiale Internaționale la bordului capsulei Crew-Dragon. Ar fi fost prima misiune organizată de NASA în parteneriat cu o companie privată.

Numai că lansarea a fost amânată pe ultima sută de metri din cauza furtunii. Totul era pregătit, cei doi astronauți, Doug Hurley şi Bob Behnken, erau pregătiți. Dar s-a luat decizia ca zborul să fie amânat pentru ziua de duminică, 31 mai.

Space X și NASA nu renunță așa ușor

Dacă zborul ar fi avut loc, ar fi fost prima lansare pentru astronauţi americani din ultimii aproape 10 ani. Numărătoarea inversă s-a oprit cu 17 minute înainte de lansare, din cauza vremii nefavorabile. Racheta urma să plece de pe rampa de lansare de la Centrul Spaţial Kennedy, din Florida.

Până la Stația Spațială Internațională, cei doi astronauți ar fi urmat să efectueze un drum de 19 ore. Ar fi fost prima misiune organizată de NASA împreună cu o companie privată. SSI se află pe orbită, la aproximativ 400 de kilometri altitudine.

Acum, lansarea va avea loc duminică, 31 mai, tot de la Centrul Spațial Kennedy din Florida. Dacă va avea succes, atunci lansarea ar urma să fie un mare pas făcut de Elon Musk, cel care, pe lângă Tesla, are planuri mari și cu Space X, o companie privată care vrea să ducă oameni și pe Marte.

O misiune de lansare a unei rachete la bordul căreia se află astronauți este diferită de o misiune în care se transportă doar bunuri către Stația Spațială Internațională. În cazul în care oamenii sunt implicați în călătoria spațială, sunt mai multe lucruri de luat în considerare. Costumele pe care le vor purta cei doi astronauți sunt oferite tot de Space X.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: