Sorrentino revine la lungmetraje după seriile de succes Young Pope și New Pope

Sorrentino revine la lungmetraje după seriile de succes Young Pope și New Pope

După două sezoane dintr-un serial spectaculos a cărui acțiune se petrece la Vatican, Paolo Sorrentino revine la lungmetraje cu ”A fost mâna lui Dumnezeu”.

În 2020, este aproape imposibil să nu fii îndrăgostit de producțiile scrise și regizate de italianul Paolo Sorrentino. Are o lungă carieră definită prin creații memorabile, dar a făcut istorie după ce s-a aflat la cârma peliculei La Grande Bellezza, pentru care a primit și premiul Oscar în 2014 – Cel mai bun film străin.

Noul film al lui Sorrentino este autobiografic și, din câte se pare, va fi produs pentru Netflix. După ce a colaborat cu HBO pentru serialul cu Jude Law și John Malkovich, era doar o chestiune de timp până să fie abordat de cel mai important jucător din domeniul streamingului.

”A fost mâna lui Dumnezeu” spune povestea tragică a decesului părinților lui Sorrentino, când acesta era adolescente. Cei doi au murit intoxicați cu gaz la Napoli, în timp ce viața copilului Sorrentino a fost salvaată de o întâmplare. În acel moment care i-ar fi putut fi fatidic, a ales să meargă la un meci de fotbal, să-l vadă pe Maradona cum joacă.

„Este pentru prima dată în cariera mea că am realizat un film intim și personal. Este un exercițiu care este atât bucuros, cât și dureros”, a spus regizorul, care a primit Oscarul pentru cel mai bun film străin în 2014 cu „La Grande Bellezza”.

Titlul noului film scris și regizat de Sorrentino pleacă de la o metaforă pe două fronturi. Pe de o partea este faptul că doar mâna lui Dumnezeu l-a salvat de la a fi în casă în acel moment din 1986. Pe de altă parte, ne amintește de golul marcat de Maradona cu mâna, în sferturile de finală al Cupei Mondiale cu 1986.

La 16 ani, tânărul Sorrentino obține pentru prima dată permisiunea părinților săi să meargă la un joc din Napoli, în loc să-i însoțească la casa de țară. Părinții săi careaveau să moară în acel weekend intoxicați cu monoxid de carbon. O soartă care azi leagă regizorul de jucător.

Citește și: