Soluția pentru un București mai curat, anunțată de Clotilde: cum funcționează noua platformă online

Soluția pentru un București mai curat, anunțată de Clotilde: cum funcționează noua platformă online

O mare parte din București este îngropată în gunoaie, iar primarul Sectorului 1 a găsit o soluție tehnică la această problemă incredibil de supărătoare pentru cetățenii Capitalei.

Împreunafacems1luna.ro este noua platformă online dezvăluită luni de Clotilde Armand. Primarul Sectorului 1 speră că acest site va facilita sesizarea rapidă de către cetățeni a locurilor în care se află deșeuri necontrolate, la care autoritatea locală responsabilă de salubrizare nu a ajuns până în prezent.

Această problemă care afectează semnificativ imaginea centrului Capitalei pare să fie una foarte arzătoare pentru Clotilde. Armand a promis pe Facebook că nu va lăsa străzile pline de gunoi, dar nici nu va tolera ”niciun fel de șantaj” și nu ”va ceda în fața campaniei mizerabile făcută de Mafia gunoaielor”.

”Vă promit că vom face curățenie în Sectorul 1 așa cum nu s-a mai făcut niciodată. Și în primărie și în afara primăriei. Știu că s-a dezlănțuit o campanie mediatică împotriva mea dirijată de Mafia gunoaielor pentru că de o lună de zile s-au schimbat regulile prin primărie. Nu mai curg banii publici cum vor anumite grupuri de interese, se respectă legea, se verifică contractele publice, se fac plângeri la Parchet pentru abuz în serviciu etc. Am convocat astăzi o celulă de criză pentru problema deșeurilor și mâine avem ședință de îndată a Consiliului Local pentru această situație”, a scris Armand pe pagina sa de Facebook.

Anunțul legat de noua platformă online a venit la aproximativ 24 de ore după ce primarul a promovat pe aceeași rețea socială a acțiune de strângere a gunoiului împreună cu echipe de la ADP. Campania a început ieri, deși firma de salubrizare a transmis că va da în judecată Primăria dacă face așa ceva.

Divergențele dintre primarul Sectorului 1 și Romprest au plecat de la niște facturi umflate, conform spuselor lui Clotilde. „Având în vedere neregulile consemnate în nota de raport, edilul Clotilde Armand a solicitat prestatorului de salubritate să verifice în mod riguros serviciile facturate pornind de la constatările Poliției Locale, să storneze factura nr. 5-0002854/16.11.2020 și să refactureze sumele în concordanță cu serviciile prestate”, susține Primăria Sectorului 1.

Pentru a facilita curățarea rapidă a centrului Bucureștiului, Clotilde a început și o campanie de amendare a cetățenilor și agenților economici din zonă. Depozitarea pe domeniul public (zona intersecțiilor, în jurul stâlpilor de iluminat, pe spații verzi etc) a sacilor cu deșeuri în vederea colectării de către operatorul de salubrizare se sancționează contravențional cu amendă între 2.000 și 5.000 lei, iar depozitarea de orice fel pe terenuri virane, proprietate publică sau privată, constituie contravenție și se sancționează contravențional cu amendă de la 1.500 la 2.500 lei.