”Așa… niște zeci de milioane în plus”: Clotilde Armand dezvăluie ”combinațiile” fostei administrații

”Așa... niște zeci de milioane în plus”: Clotilde Armand dezvăluie ”combinațiile” fostei administrații

Din poziția de primar al sectorului 1, Clotilde Armand a inițiat o campanie foarte agresivă de informare a cetățenilor dar și de inițiere a unor procese împotriva vechii administrații din Primăria Capitalei.

Printr-o postare pe Facebook de seara trecută, primarul Sectorului 1 a atras atenția asupra motivelor din spatele situației precare a finanțelor din primăria pe care o conduce. ”De ce nu mai sunt bani în primărie, d-nă primar?”, își începe Clotilde Armand postare pe care o poți vedea integral mai jos.

În tabelul de mai jos, sunt listate o serie de contracte semnate de fosta administrație a Sectorului 1, multe dintre ele cu sume asociate extraordinare. Cum sună montarea unor garduri de sârmă în valoare de 9 milioane de euro?

Noul primar al Sectorului 1 afirmă că va prezenta în zilele următoare cetățenilor dar ”și procurorilor cum o mare companie abonată la bani publici în Sectorul 1 a încercat să ne factureze recent servicii la suprapreț”. În discuție ar fi vorba de „zeci de milioane în plus”, potrivit lui Clotilde Armand, care acuză „complicitatea unor funcționari publici din primărie”.

În aceeași listă este menționat un contract care vizează achiziția de bănci în valoare de 1,2 milioane de euro sau de coșuri de gunoi de 800.000 de euro.

”De ce nu mai sunt bani la primărie, d-nă primar?!”
De exemplu: Am analizat azi contractul cadru pentru băncuțe și gărdulețe, contract realizat de fosta administrație.
Vă prezint câteva cifre pentru aceste investiții inutile:
– Garduri 8.8 mil €
– Bănci 1.2 mil €
– Coșuri gunoi 0.8 mil €
– Stâlpi parcaje 0.2 mil €
– Panouri protecție stradal școli 0.12 mil €
––––––––––––––––
– Cheltuieli angajate 11.1 mil €
– Plătite (conform ADP S1) 8 mil €

– Rest de plată 3 mil €

Toate acestea în condițiile în care Sectorul 1 are cele mai multe străzi de pământ care necesită investiții urgente.”, atrage atenția primarul Sectorului 1. Ca referință, administrația pe care o atacă Clotilde a fost condusă de Daniel Tudorache, membru PSD. El a fost primarul Sectorului 1 din 2016 până în 2020.