Soluția pe care ți-o dorești în București odată cu ridicarea restricțiilor: anunțul făcut de Lime

Soluția pe care ți-o dorești în București odată cu ridicarea restricțiilor: anunțul făcut de Lime

Odată cu ridicarea stării de urgență te poți deplasa în interiorul localității fără declarație pe proprie răspundere. Dar, totuși, e bine să eviți locurile aglomerate și să te deplasezi, pe cât posibil, la distanță față de ceilalți. Iar o soluție propusă vine de la Lime.

Lime și-a suspendat serviciul de închirieri trotinete pe perioada stării de urgență. Pe de-o parte, traficul era extrem de redus, iar flota era prea mare, așa că e justificată o astfel de măsură. Din 15 mai, însă, Lime își reia activitatea.

Există mai multe măsuri și recomandări de siguranță dacă vrei să te deplasezi cu trotineta, un mijloc considerat sigur în această perioadă. E mult mai bine, de exemplu, decât să stai în metrou sau în autobuz.

Trotinetele Lime pot fi din nou închiriate în București

Serviciul de închiriere trotinete electrice în București a fost suspendat din luna martie. Între timp, a luat măsurile necesare pentru ca activitatea să poată fi reluată

„Curățăm toate părțile trotinetei care sunt atinse de oameni și folosim numai produse recomandate de Centrul pentru Controlul și Prevenirea Bolilor (CDC) din lista Centrul pentru Chimie Biocid, care au fost aprobate de EPA pentru a fi utilizate împotriva coronavirusului”, spune Lime.

De asemenea, recomandările se găsesc și direct în aplicație:

  • Măsuri de precauție – verificați scuterul pentru a vă asigura că roțile, frânele, acceleratia, luminile și cadrul sunt în stare bună de funcționare. Pentru un tutorial vă rugăm să consultați: https://safety.li.me/
  • Mâinile – spălați-vă pe mâini sau folosiți un dezinfectant pentru mâini, care este cel puțin 60% pe bază de alcool când ajungeți la destinația finală. Purtați mănuși când puteți.
  • Călărește singur pentru siguranță și distanțare socială; mențineți o distanță de cel puțin 2 metri față de ceilalți.
  • Identificați cel mai sigur mod de a vă deplasa, fiți atenți la pietoni și la alte vehicule și fiți conștienți de semafoare și semne.
  • Vigilență – rămâneți în alertă cu privire la împrejurimile dvs. și cu potențiale riscuri rutiere și de siguranță.

De asemenea, Lime anunță că va oferi pachete gratuite de călătorie pentru un anumit număr de personal de sănătate publică, care poate primi acces trimițând către adresa de e-mail  clienții@li.me o imagine a unui ecuson de identitate a lucrătorului sau un alt document justificativ privind statutul de lucrător medical.

Centrul Bucureștiului, închis traficului auto în weekenduri

Decizia Lime pică numai bine în contextul anunțului făcut de Primăria Capitalei care, din 22 mai, va închide traficul auto în centrul Capitalei în zilele de weekend – de vineri și până duminică. Astfel, multe zone devin pietonale, tocmai pentru ca oamenii să aibă loc să se miște în voie, fără să le fie frică de aglomerație.

Astfel, vor deveni pietonale următoarele zone:

• Zona 1 – strada Polona (de la bd. Dacia) – strada A.D. Xenopol – strada Dionise Lupu – strada C.A. Rosetti – strada J.L. Calderon (de la strada C.A. Rosetti) – strada I.L. Caragiale – strada Icoanei – strada A. Vlaicu.

• Zona 2 – Calea Victoriei (de la bd Regina Elisabeta) – strada Eforie – strada Domnita Anastasia – strada ing. A Saligny – Splaiul Independentei.

• Zona 3 – bd Eroilor – Eroii Sanitari – piata Operei – strada Dr. J. Lister – strada Dr. Gr. Romniceanu.

• Zona 4 – strada E. Quinet (de la strada Academiei) – strada Biserica Enei

• Zona 5 – bulevardul Dacia – bulevardul N. Balcescu – strada G. Enescu – Calea Victoriei.

• Zona 6 – strada G. Enescu – N. Golescu – Calea Victoriei – strada C.A. Rosetti – bulevardul N. Balcescu.

• Zona 7 – bulevardul Unirii (intre Piata Constitutiei si locala de vest a pietei Unirii).