Soluția pe care sigur ți-o dorești acum: cum te uiți cu prietenii tăi la Netflix și HBO în același timp, de la distanță

Soluția pe care sigur ți-o dorești acum: cum te uiți cu prietenii tăi la Netflix și HBO în același timp, de la distanță

Da, e posibil să te uiți împreună cu prietenii tăi la același conținut și în același timp la Netflix și HBO Go, chiar dacă nu sunteți în fața aceluiași ecran. Iar soluția e cât se poate de legală și la îndemâna oricui.

Netflix și HBO Go, la fel ca alte platforme de streaming, au fost și sunt la mare căutare în această perioadă. Multă lume a stat acasă și a vizionat seriale și filme mai mult decât de obicei. În plus, trebuie respectată distanțarea socială, așadar n-ai voie să te aduni în sufrageria cuiva cu toți prietenii tăi.

Dar există o soluție să vizionați împreună, chiar dacă de la distanță. Se numește Scener și e o extensie de browser – similară cu Netflix Party de la Chrome.

Cum te uiți cu prietenii tăi la Netflix și HBO în același timp, de la distanță

Scener – soluția pe care o vrei acum – nu e deloc nouă. E vorba de un serviciu care s-a reinventat în această pandemie de coronavirus și a decis că e loc să se impună. Ceea ce s-a și întâmplat. Funcționează sub forma unui cinema virtual, în care tu și prietenii tăi vă uitați la același conținut, în același timp, chiar dacă sunteți separați.

Funcția permite participarea a cel mult 20 de persoane și există și o zonă de chat, audio și video pentru a comunica în timp real.

Pe viitor, Scener vrea să vină și cu o funcție prin care tu poți transmite în format streaming, în timp real, un anumit conținut – după modelul Instagram Live.

Atât Netflix, cât și HBO au fost de acord să ofere conținut prin intermediul Scener, dar detaliile înțelegerii n-au fost divulgate. De asemenea, nu se știe dacă noul serviciu HBO Max, care va fi lansat în câteva zile, va fi disponibil acolo.

Extensia Scener e foarte ușor de instalat direct din browserul Chrome, iar prietenii pot fi invitați fie direct, fie prin intermediul unui link trimis către ei.

Cum spuneam, Netflix avea deja o funcție similară, tot în browserul Chrome. Netflix Party e o extensie a Google Chrome care-ți permite să organizezi seri de film, chiar dacă prietenii tăi sunt la distanță. Practic, dacă apelezi la acest truc, poți vedea filmul în același timp, fiecare participant poate pune pauză sau poate derula și există și o fereastră de chat.

Totul e, așadar, sincronizat, iar extensia poate fi descărcată gratuit.

Netflix Party se recomandă a fi un nou mod de a viziona producțiile platformei, chiar dacă nu te afli lângă prietenii tăi. Similar cu ce oferă Scener acum și pentru HBO.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: