11 mai 2020 | 19:30

Soluția găsită de școlile din Beijing după pandemie: ai vedea-o și-n România?

ACTUALITATE
Soluția găsită de școlile din Beijing după pandemie: ai vedea-o și-n România?

China e prima țară din lume care s-a confruntat cu noul tip de virus, Wuhan fiind considerat punctul-zero. Acum, lururile au început să revină la normal, iar școlile din Beijing au găsit o soluție pentru a se asigura că nu reapar focare de infecție.

China insistă că a revenit la normal după criza coronavirus prin care a trecut. Susține că măsurile luate și-au atins scopul și, deocamdată, lucrurile se îndreaptă spre bine, susține Guvernul de la Beijing. Între timp, și elevii de gimnaziu s-au reîntors la cursuri, iar autorităție au venit cu o soluție.

Elevii au fost dotați cu brățări electronice, care ajută autoritățile să afle de posibilele cazuri suspecte. Iată cum funcționează.

Cum funcționează soluția găsită de școlile din Beijing

Brățările electronice monitorizează starea de sănătate a elevilor și emit o avertizare în caz de febră. China a revenit la normal și activitatea s-a reluat în principalele ramuri economice, dat autoritățile se tem ca nu cumva să apară un nou val de contaminare.

Așa că, în această perioadă, caută să țină totul sub control. Bilanțul arată că 83.000 de persoane din China s-au infectat cu noul tip de virus, din care 4.633 de cazuri au fost mortale.

Toate şcolile au fost închise din luna ianuarie, dar acum cursurile s-au reluat. Brățările electronice cu care au fost echipați elevii înregistrează în timp real temperatura elevilor. Părinţii copiilor şi unităţile şcolare pot monitoriza apoi datele prin intermediul unei aplicaţii pentru telefonul mobil, scrie presa chineză.

Unde apar cazuri suspecte de creștere a temperaturii, autoritățile pot interveni imediat, iar copilul respectiv e izolat.

În cazul unei temperaturi ridicate – peste 37,2 grade – brăţara trimite o alertă către cadrele didactice, iar ele sunt încurajate să anunţe imediat poliţia, a precizat acelaşi cotidian chinez. Este, practic, o măsură văzută de asociațiile pentru drepturile omului drept una restrictivă, ce sporește controlul asupra populației.

Dispozitivul se află în faza de testare în cinci districte ale capitalei chineze, dar ar putea fi implementat la nivel național. Printre alte măsuri luate de Guvernul chinez se află controlul temperaturii, purtarea obligatorie a unei măşti şi măsurile de distanţare socială.