Încă 4-5 luni de restricții dure: află ce se întâmplă în Germania, ca să știi ce urmează la noi

Încă 4-5 luni de restricții dure: află ce se întâmplă în Germania, ca să știi ce urmează la noi

Viitorul nu este unul foarte optimist când vine vorba de restricțiile legate de noul coronavirus. În timp ce numărul de cazuri este în continuă creștere, economia va continua să fie afectată pentru cel puțin alte 4-5 luni.

Un avertisment oficial a fost înaintat populației Germaniei. Conform autorităților de la Berlin, urmează aproximativ 5 luni de restricții dure în speranța micșorării ratei de infectare cu Covid-19. Această promisiune vine cu mențiunea că măsurile actuale implementate în Germania ar putea fi înăsprite.

Germanii ar trebui să fie pregătiţi de restricţii severe pentru încă patru-cinci luni pentru a opri creşterea infecţiilor cu virusul SARS CoV-2 şi nu ar trebui să se aştepte ca regulile actuale să fie anulate rapid, a declarat ministrul Economiei Peter Altmaier, potrivit Agerpres.

”Încă nu am ieşit la liman. Nu ne putem permite un yo-yo, economia deschizându-se şi închizându-se constant”, a spus el referindu-se la numărul de infecţii înregistrate în fiecare zi a ultimei săptămâni.

Ca referință, Germania, la fel ca Franța, Austria sau Marea Britanie, a impus un set de măsuri dure pentru a limita efectul celui de-al doilea val al pandemiei. Datele de la Institutul Robert Koch (RKI) pentru bolile infecţioase au arătat duminică că numărul cazurilor confirmate în Germania a crescut cu 16.947 ajungând la un total de 790.503. Cifrele din weekend tind să fie mai mici, deoarece nu toate datele sunt raportate de autorităţile locale.

În opinia ministrul german, orice reducere rapidă a restricțiilor face mai mult rău decât bine. „Dacă nu vrem zile cu 50.000 de infecţii noi, aşa cum se întâmpla în Franţa în urmă cu câteva săptămâni, trebuie să trecem prin asta şi să nu speculăm în mod constant relaxarea măsurilor. Toate ţările care şi-au ridicat restricţiile prea devreme au plătit până acum un preţ prea mare în ceea cea ce priveşte viaţa umană pierdută”, a spus el pentru Bild am Sonntag.

Ministrul Sănătății din Germania a venit și el cu avertismente similare. În loc de săptămâni grele, a spus că ar putea urma câteva luni grele în lupta cu Covid-19. Nu a exclus nici posibilitatea unei lipse de paturi și probleme de personal în spitalele germane.

„Previziunea mea este că va trebui să vorbim despre restricţii suplimentare, mai degrabă decât de relaxare”, a spus Frank Ulrich Montgomery pentru Augsburger Allgemeine. Acesta din urmă este președintele german al Asociației Medicale Mondiale.
DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: