Șoferii din România trebuie să afle urgent asta: unde e cea mai ieftină benzină sau motorină

Șoferii din România trebuie să afle urgent asta: unde e cea mai ieftină benzină sau motorină

Dacă ai mașină pe benzină și motorină, sigur cauți cel mai ieftin combustibil. Din fericire, avem date pentru România ca să știi ce să alegi.

O veste bună pentru șoferi, în 2020, a fost că prețul la combustibil a scăzut. Nu e însă o veste bună per total, deoarece angrenează un întreg mecanism economic. Dar dacă te interesează să prinzi preț bun la benzină și motorină, iată, poți profita. În ceea ce privește cotațiile din România, sunt câteva lanțuri de benzinării care au prețuri mai bune, mai mereu.

Înainte de listă, e bine să știi că aproape de jumătatea lunii septembrie a fost consemnată o premieră. La acel moment, prețul benzinei l-a depășit pe cel al motorinei, pentru prima dată în ultimii trei ani. Litrul, în fiecare caz, e mai ieftin de un euro, nivel atins în 2020 și apropiat de prețuri de-acum 10 ani.

În ceea ce privește diferențele între cele două, prețul motorinei l-a depășit pe cel al benzinei în luna octombrie 2017, iar de atunci a rămas întotdeauna mai ridicat.

Unde e cea mai ieftină benzină și motorină din România?

O analiză recentă realizată de Consiliul Concurenței a arătat că preţul la benzină și motorină a scăzut cu 6-7 bani (benzină standard) şi chiar 8-9 bani (motorină standard). Aceasta e o medie raportată la august 2020. Iar mai jos ai benzinăriile și prețurile practicate, în medie, în România.

Conform analizei, cele mai mici tarife la benzină au fost la Lukoil – 4,43 lei pe litru. Cel mai ieftin litru de motorină a fost însă la Petrom – 4,55 lei pe litru.

În ceea ce privește cele mai mari prețuri, benzinăriile Gazprom au avut o medie de 4,6 lei pe litru. La motorină, Gazprom a avut, de asemenea, cele mai mari preţuri – 4,64 lei pe litru.

Nu în ultimul rând, în ceea ce priveşte consumul de carburanţi, în luna august 2020, segmentul de retail de benzină a înregistrat o creştere semnificativă, de circa 31%.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: