Singurul motiv să treci la Firefox: performanța impresionantă a noii versiuni

Singurul motiv să treci la Firefox: performanța impresionantă a noii versiuni

Firefox a pierdut de mulți ani lupta pentru supremație în domeniul browserelor de internet, dar noua versiune încearcă să genereze noi adepți.

Noi versiuni ale celor mai populare browsere apar la fiecare câteva luni. De această dată, discutăm de Firefox 82, noua iterație a cărui proces de propagare a început deja și ți-o poți instala și tu de pe Getfirefox.com. Dacă ai deja Firefox,

Conform comunicatului oficial pe marginea subiectului, versiunea 82 de Firefox este mai rapidă ca niciodată, cu un timp mai mic atât de pornire a browserului, cât și de încărcare a paginilor web. În testele interne realizate de Mozilla, un site cu aranjament flexbox, care se adaptează în timp real la mobil sau desktop, se va încărca cu aproximativ 20% mai repede decât înainte.

Dacă obișnuiești să ai foarte multe pagini web deschise simultan, acestea se vor restabili cu 17% mai repede când închizi și redeschizi browserul. Când ai Firefox deschis și optezi pentru deschiderea de noi ferestre, cel puțin pe Windows, acestea ar trebui să apară cu 10% mai repede.

Dincolo de particularitățile de performanță, există și diverse funcții care au avut parte de îmbunătățiri. În cazul în care te uiți la clipuri web și te încântă ideea ferestrelor de redare ”plutitoare” poți utiliza noul buton de Picture-in-Picture. Pe Mac, funcționa cu pricina are și o combinație de taste pentru a o activa mai rapid – Command + Option + Shif + }. Integrarea cu Pocket a devenit de asemenea mai bună, iar acum poți ”explora noi articole când salvezi o pagină web”.

Dintr-un punct de vedere, acestea nu sunt neapărat schimbări revoluționare, dar orice pas în față a celor de la Mozilla merită apreciat, în contextul în care compania nu se află deloc într-o situație bună. În ianuarie a concediat 70 de angajați, iar lor li s-au adăugat alți 250 în luna august a acestui an. În final, compania speră că te vei abona la serviciul său de VPN pentru 5 dolari pe lună și trăiește cu speranța că vei vrea să folosești un browser care nu vine de un gigant din tech precum Google, Microsoft sau Apple.