28 apr. 2020 | 11:18

Sindromul rar descoperit la copii care ar putea avea legătură cu virusul

ACTUALITATE
Sindromul rar descoperit la copii care ar putea avea legătură cu virusul

Oamenii de știință au identificat un sindrom rar și ciudat în corpul copiilor care ar putea avea legătură cu noul virus.

Medicii din cadrul National Health Service din Marea Britanie au trimis o alertă urgentă către doctorii spunând că departamentele de terapie intensivă din țară au tratat copiii bolnavi în stare gravă cu simptome neobișnuite. Asta include inflamare în cadrul mai multor sisteme din corp și simptome asemănătoare gripei. Partea ciudată e că unii dintre aceștia au fost confirmați cu noul coronavirus. Până acum nu se știe cu exactitate câți copii au experimentat această reacție.

Potrivit alertei, există „o îngrijorare din ce în ce mai mare” că un sindrom inflamator care ar avea legătură cu coronavirusul apare la copiii din Marea Britanie. E posibil să existe o altă infecție, încă neidentificată, legată de aceste cazuri.

Pacienții tineri aveau vârste variate și erau extrem de bolnavi. Au avut caracteristici similare cu cele experimentate în cadrul sindromului de șoc toxic. Acesta poate include o temperatură ridicată, tensiune arterială scăzută, erupții cutanate și dificultăți în respirație. Pe de altă parte, unii dintre aceștia au avut, de asemenea, simptome gastro-intestinale (dureri de burtă, vărsături sau diaree), dar și inflamații ale inimii, precum și rezultate anormale ale testelor de sânge.

Acest sindrom rar ar putea avea legătură cu coronavirusul

Experții spun că acestea sunt semnele pe care le poți vedea atunci când organismul devine copleșit, în timp ce încearcă să combată o infecție. Potrivit alertei, aceste cazuri trebuie tratate urgent.

Dr. Nazima Pathan, consultant în cadrul departamentului de Terapie Intensivă Pediatrică din Cambridge, a declarat că și colegii din Spania și Italia au raportat cazuri similare.

Pe de altă parte, experții subliniază însă că foarte puțini copii se îmbolnăvesc grav de coronavirus. Dovezi din întreaga lume sugerează că aceasta este populația cel mai puțin afectată de boală.