15 iul. 2020 | 07:30

Se vând teste negative de Covid-19 false: cea mai profitabilă afacere pe timp de pandemie

ACTUALITATE
Se vând teste negative de Covid-19 false: cea mai profitabilă afacere pe timp de pandemie

Cu cât va deveni mai important să ai un rezultatele negative ale unui test negativ de coronavirus pentru a intra într-o țară străină, cu atât se vor produce mai multe teste false, la imprimantă.

Modul în care oamenii decid să se îmbogățească pe timp de pandemie este mai îngrijorător ca niciodată. Cel mai ciudat model de afaceri care a ajuns online în ultima zi constă în realizarea de certificate false care îți atestă faptul că nu ai coronavirus.

Ideea le-a venit unor bulgari aflați în apropierea graniței Kulata-Promachonas la scurt timp după ce s-a impus necesitatea unui test negativ de coronavirus pentru a intra în Grecia. Documentele false cu un test negativ de Covid-19 s-au vândut cu 30-40 de euro la punctul de trecere a frontierei, cu câțiva metri înainte ca cineva să-ți verifice respectivul document.

Informația cu pricina a ajuns în presa elenă, dar, momentan, sunt șanse mari să mai găsești pe cineva care să îți vândă un test, dacă, în mod autentic, nu ți-ai făcut un test valid în ultimele 72 de ore.

Postul de televiziune Meha TV dezvăluie într-un reportaj că verificări în zona de frontieră au scos la lumină ”noi afaceri”, constând în vânzarea unor certificate false turiştilor care vor să treacă frontiera în Grecia, scrie News.ro.

Potrivit postului, unii turişti ar fi cumpărat certificate false şi le-ar fi prezentat autorităţilor elene, pentru a evita testarea la Kulata-Promachonasa, o plasare în izolare pe o perioadă de 24-36 de ore sau o plasare în carantină pe o perioadă de 14 zile, într-un hotel special, în cazul în care testul se dovedeşte pozitiv.

Pentru autenticitate sporită, certificate false au în spate niște certificate autentice pe care au fost schimbate numele și datele de identificare în conformitate cu informațiile clientului. Cel mai probabil, afacerea va mai rămâne în vigoare pentru o perioadă destul de mare, având în vedere că un test original, cel puțin momentan, este o simplă hârtie scoasă la imprimantă.
La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele