Se întâmplă la granița României cu Ungaria. Fenomenul revers se întâmplă chiar acum cu mii de români

Se întâmplă la granița României cu Ungaria. Fenomenul revers se întâmplă chiar acum cu mii de români

Granița României cu Ungaria a fost un subiect de discuție intens în ultimele două luni. După valul de Paște, acum lucrurile stau invers.

Conform ultimelor informații de la Poliția de Frontieră, la punctul vamal Nădlac I timpii de așteptare ale celor cu mașină în minivacanța de 1 mai au fost și de cinci ore. La intrarea în țară s-au format cozi de mașini pe mai mulți kilometri, timpii de așteptare de 90 de minute de duminică ajungând luni la maximum o oră.

În ceea ce privește controlul, persoanele sunt preluate de către reprezentanții Direcției de Sănătate Publica pentru completarea declaraţiei pe proprie răspundere și efectuarea controlului epidemiologic. Apoi, odată cu încheierea formalităților și stabilirea măsurile dispuse de către personalul medical aflat în punct, mașinile sunt preluate de către echipaje de poliţie şi jandarmi pentru a fi conduse spre locațiile stabilite pentru carantinare sau pentru autoizolare.

Conform Poliției de Frontieră Arad, în ultimele 24 de ore, pe la Nădlac 1 au intrat în România 2.800 de persoane cu 860 de mașini și au ieșit 1.900 de persoane cu 730 de mașini. Totodată, în același interval, prin toate punctele de frontieră au trecut aproximativ 19.400 persoane, cetățeni români și străini şi peste 12.100 mijloace de transport.

Pe sensul de intrare au fost aproximativ 8.400 persoane cu 5.300 mijloace de transport, iar pe cel de ieşire 11.000 persoane cu 6.800 mijloace de transport.

Sunt oameni care intră în țară și pe jos

Surprinzător, dar sunt persoane care vin și pe jos ca să intre în România. Aceștia plătesc între 200 – 500 de euro pentru transportul până la câțiva kilometri de graniță.

Conform datelor oficiale, la granița cu Ungaria s-au prezentat circa 11.300 de persoane şi 6.700 de mijloace de transport. Pe sensul de intrare în ţară au fost aproximativ 4.300 de persoane cu 2.200 mijloace de transport.

Dacă ai nevoie să treci pe la Nădlac, e bine să știi că Ungaria permite accesul în țară între orele 11 – 23. Cei care nu au simptome de infectare trec printr-un interviu medical, îndeplinesc cerințele Codului Frontierelor Schengen și prezintă documente care atestă certitudinea permiterii intrării în țara de destinație.

Sursa: Infotrafic
Etichete: