Schimbarea făcută de Ford în România îți dă încă un motiv să alegi Puma

Schimbarea făcută de Ford în România îți dă încă un motiv să alegi Puma

Ford produce la Craiova modelul Puma, aflat la mare căutare pe piețele europene. Iar acum caută să-l îmbunătățească.

Ford produce în România unul dintre modelele pentru care există cerere în această perioadă. Sau, cel puțin, exista înainte să vină criza. Dar lucrurile vor reveni încet-încet la normal și lumea va caută din nou să facă achiziții auto.

Așa cum spuneam, Puma are cam tot ce trebuie și se și aliniază cerințelor de la nivel european. E un SUV de mici dimensiuni, vine în varianta hibrid, deci e și prietenos cu mediul și are și un preț rezonabil – undeva la peste 20.000 de euro. Acum, însă, pe lângă motorizările hibrid și benzină, introduse la lansare, Ford vine și cu varianta diesel – pentru cei care vor să conducă mașini pe motorină.

Ford îți oferă încă un motiv pentru a vrea Puma

SUV-ul produs la Craiova vine acum și cu motorizare diesel, pe lângă benzină și sistemul hibrid. De asemenea, clienții pot comanda cutia automată cu șapte trepte. Americanii aduc pe Puma un nou motor, 1.5 litri diesel, de 120 CP, dar și o transmisie automată cu șapte rapoarte și dublu ambreiaj, o cutie extrem de performantă.

Pentru cei care vor să beneficieze de opțiuni de top, au la dispoziție noua echipare ST-Line Vignale, una cu pretenții premium. Deocamdată, Ford n-a anunțat și prețurile: acestea vor fi prezentate în perioada următoare, odată cu actualizarea întregii liste de prețuri pentru piața din România. 

Noua transmisie automată cu șapte trepte de viteză este disponibilă pentru motorul pe benzină 1.0 litri EcoBoost de 125 CP, cu emisii și consum de 137 g/km și 6,0 l/100 km WLTP. De asemenea, Ford Puma este disponibil cu motoarele EcoBoost Hybrid, în două variante de putere, în combinație cu transmisii manuale cu șase trepte, 125 CP, cu emisii CO2 de 126 g/km și 5,5 l/ 100 km WLTP, precum și 155 CP, cu emisii CO2 de 126 g/ km și 5,5 l/ 100 km WLTP. De asemenea, ai parte și de varianta sport Vignale, care are la bază varianta sportivă Puma ST-Line.

De precizat că versiunea performantă Puma ST se va alătura gamei la sfârșitul acestui an. Ford precizează că a investit aproximativ 200 de milioane de euro în unitatea sa de producție de la Craiova pentru a sprijini producția modelului Puma.

Astfel, investiția totală a americanilor în România se ridică la 1,5 miliarde de euro.