Start cu stângul: Ford a dat-o în bară cu modelul Puma chiar de la primele mașini livrate

Start cu stângul: Ford a dat-o în bară cu modelul Puma chiar de la primele mașini livrate

Ford Puma este primul hibrid fabricat în România. Americanii au livrat deja primele mașini, dar au început cu stângul pentru că deja fac rechemări în service.

Ford Puma a intrat în producția de serie anul trecut și, de la începutul anului, americanii au început să livreze primele modele. Modelul hibrid e produs la Craiova și marchează o premieră pentru România la acest capitol. Modelul este unul compact, beneficiază de tehnologia Ford EcoBoost Hybrid de 48 de volţi, care vine în completarea motorul EcoBoost de 1,0 litri.

Astfel, mașina dezvoltă 155 CP, datorită sistemului hibrid care permite montarea unei turbine mai mari şi eliminarea turbo-lagului prin sistemul electric.

Modelul Puma a primit cinci stele la testele EuroNCAP, dar se pare că, de fapt, nu e atât de sigur. Motiv pentru care americanii l-au rechemat deja în service.

Cum a dat-o Ford în bară cu modelul Puma

Ford a livrat deja câteva sute de exemplare din noua gamă, dar a și început rechemările în service. Constructorul susține că a identificat 326 de exemplare Puma, care au probleme cu airbag-urile. Mai exact, acestea sunt declanșate în cazul unui impact, dar sar cu totul de la locul lor.

Asta pune în pericol, în mod evident, viața pasagerilor, mai ales că airbag-ul poate zbura, la propriu, din mașină.

“O serie de vehicule Puma au fost consturite cu arcuri de reținere a airbaguului șofer care pot fi în afara specificațiilor de fabricație Ford Motor Company. Un arc de reținere a airbagului șoferului în afara specificațiilor poate să nu fixeze bine pe volan modulul airbagului șofer. În eventualitatea declanțării airbagului, poate fi posibil ca airbagul să fie eliberat din volan în compartimentul pasagerilor”, se arată în comunicatul Ford.

Constructorul insistă că reparația nu durează mai mult de 30 de minute și e gratuită. Încadrat la categoria SUV, Ford Puma a fost testat cu motoarele 1.0 litri, produse la Craiova, cu benzină și hibrid, dar și cu motorul 1.5 diesel.

Citește și: