Schimbarea pe care o aduce Facebook pentru Messenger Kids

Schimbarea pe care o aduce Facebook pentru Messenger Kids

Messenger Kids a fost creată tocmai pentru ca părinții să știe ce fac copiii lor. Numai că Facebook a cam dat-o în bară.

Facebook a avut ceva probleme anul trecut cu aplicația Messenger Kids. O aplicație creată tocmai pentru ca părinții să știe tot ce fac copiii lor, dar care a debutat cu niște vulnerabilități.

A fost vorba, la un moment dat, de o eroare tehnică care a permis copiilor să participe la conversații în grup cu alte contacte. Adică cei mici puteau vorbi cu oricine, lucru pe care Facebook a căutat să-l evite cu lansarea unui astfel de tool.

Probleme au fost rezolvate la acea vreme, iar acum Facebook plusează și vine cu noi schimbări pentru a-i proteja pe copii.

Ce schimbare face Facebook la Messenger Kids

Facebook insistă că vine cu noi funcții pentru a face Messenger Kids mai sigură. Practic, sunt noi funcționalități gândite pentru aplicația pe care o folosesc copiii sub 13 ani. Părinților li se va permite să vadă istoricul de chat și le va arăta acestora și conturile care sunt blocate sau nu în aplicație.

Părinții pot vedea, de asemenea, cele mai recente videouri și poze trimise în Messenger Kids și le pot șterge oricând doresc. De fapt, ceea ce face acum Facebook e să arate că-i pasă de serviciile pe care le oferă, mai ales că s-a confruntat cu acuzații legate de faptul că nu respectă confidențialitatea datelor utilizatorilor.

Fiind vorba de minori, subiectul Messenger Kids e cu atât mai sensibil.

Deocamdată, însă, rețeaua lui Mark Zuckerberg n-a spus dacă și această aplicație se va bucura de criptarea datelor. În acest fel, protecția ar fi mai eficientă, iar cazurile de abuzurile ar putea fi reduse semnificativ. Până acolo, Facebook a anunțat doar că-i va informa pe utilizatorii Messenger Kids la ce tipuri de informații personale au acces ceilalți useri ai aplicației.

Citește și: