Schimbarea din Chrome care face diferența: bateria la laptop te va ține cu două ore mai mult

Schimbarea din Chrome care face diferența: bateria la laptop te va ține cu două ore mai mult

Printr-o actualizare, Google rezolvă una dintre cele mai mari probleme din Chrome. Totodată, promisiunea e că va fi mai eficient și când vine vorba de memorie.

Până și în testele Google, Chrome are un impact dezastruos asupra bateriei și iese în urma concurenței. Dacă ai un Mac, utilizarea browserului Safari se reflectă în semnificativ mai multe ore departe de priză. Același lucru se poate spune despre Microsoft Edge pe un PC cu Windows.

Deși Google Chrome este detașat cel mai utilizat browser de internet din lume, pe desktopuri și mobile, cei de la Google se pare că sunt foarte hotărâți în a soluționa problema impactului asupra bateriei.

Conform unor informații obținute de TheWindowsClub, Chrome 86 va reduce semnificativ impactul asupra resurselor hardware ale unui sistem și, implicit, asupra bateriei, prin oprirea rulării de scripturi Java inutile atunci când un tab nu mai este în prim-plan. Același destin îl vor avea instrumentele integrate în site-uri care îți urmăresc activitatea online în fundal sau cele care îți monitorizează scroll-ul.

Practic, experiența ta de navigare pe internet nu se va schimba semnificativ, pentru că pagina web din prim-plan nu va fi afectată la niciun nivel de aceste schimbări. Totul se referă la zecile sau sutele de tab-uri din fundal pe care refuzi să le închizi din varii motive.

Deși utilitatea acestor schimbări în lumea reală va varia de la un scenariu de utilizare la altul, într-un test făcut de Google cu 36 de tab-uri în fundal și un tab gol în prim-plan, s-a generat un salt în autonomie de două ore pe un laptop.

Beneficiile nu au fost la fel de semnificative în situația în care rulai un clip pe YouTube în prim plan, dar tot s-au obținut 36 de minute în plus departe de priză, o diferență care s-ar putea să conteze teribil în anumite momente.

Momentan, funcția detaliată mai sus este inclusă ca test într-o versiune beta de Chrome 86 și nu este clar când va ajunge la publicul larg. Important este însă că se lucrează pentru integrarea ei atât în Chrome pe mobile, cât și pe desktopuri.