Cum ștergi datele unui singur site din Google Chrome și la ce te ajută

Cum ștergi datele unui singur site din Google Chrome și la ce te ajută

În funcție de timpul pe care îl petreci în Google Chrome, s-ar putea să te confrunți cu o situație în care unele site-uri îți fac probleme. Atunci, ar trebui să ștergi datele website-ului cu pricina de pe sistemul tău.

Dacă un site nu este afișat cum ar trebui sau a început să-ți afișeze reclame într-o manieră ciudată, ar fi bine să-l resetezi. În cazul în care te confrunți cu o problemă generală, poți reseta întregul browser, dar în majoritatea circumstanțelor, în online, dificultățile țin de situații particulare.

Ca referință, aproape orice site pe care îl vizitezi stochează niște informații la tine pe computer. De cele mai multe ori, este vorba de cookies, care permit unei pagini web să aibă o evidență a activității tale pe acel site particular. Cu ajutorul cookies, când intri pe eMag sau Altex și cauți un frigider, în fiecare colț al internetului, pentru două săptămâni, vezi reclame la frigidere. Memoria cache sau tampon a unui site web include datele tale de autentificare de acolo, eventualele formulare completate și alte interacțiuni. google chrome application

Din fericire, nu este foarte dificil să resetezi un website în Google Chrome. Procesul implică doar câteva clickuri. Cu site-ul problematic afișat pe ecran, în prim plan, intră în meniul de configurare la Chrome, cu un click pe cele trei punctulețe din stânga sus. Din meniul More Tools, fă click pe Developer Tools. Opțional, pentru aceleași rezultate, poți apăsa pe Ctrl + Shift + i pe Windows sau CMD+Option+i pe macOS.

În noua fereastră, te interesează secțiunea Application. Dacă nu vezi acel buton, fă click pe cele două vârfuri de săgeată spre dreapta, la fel ca în imaginea de mai sus. Imediat după, ar trebui să întâmpini o fereastră precum cea de mai jos. Odată ajuns acolo, în partea stângă a ferestrei, optează pentru Clear Storage în stânga sus. În dreapta, fă click pe Clear site data. Asta a fost tot. Dacă erai autentificat pe site-ul problematic, vei fi nevoit să-ți tastezi din nou numele de utilizator și parola.

google chrome options

 

as

 

Citește și: