Schimbare importantă la WhatsApp: vine cea mai cerută opțiune

Schimbare importantă la WhatsApp: vine cea mai cerută opțiune

WhatsApp este una dintre cele mai populare aplicații din lume, cu peste două miliarde de utilizatori lunar. Însă are o problemă – nu poți folosi un număr de telefon pe mai multe dispozitive (telefoane, tablete).

Utilizatorii WhatsApp vor scăpa în curând de una dintre cele mai importante limitări ale platformei de socializare. La fel ca Facebook Messenger şi alte aplicaţii de mesagerie, clientul WhatsApp va putea fi setat cu acelaşi cont de utilizator pe mai multe dispozitive.

În momentul de față, dacă vrei să te autentifici pe un nou telefon, cu un cont de WhatsApp, aplicația te va deloga automat de pe celelalte dispozitive. Din punctul de vedere al securității este în regulă, dar este o corvoadă să introduci mereu parola și codul de securitate, dacă folosești în paralel telefonul și tableta.

Tot din motive de securitate, în prezent trebuie să aştepţi 24 de ore după ce te-ai logat pe WhatsApp cu un alt dispozitiv, dacă vrei să revii la cel folosit anterior.

În viitor, însă, se pare că se va realiza o funcție care să permită sincronizarea aceluiași număr de telefon pe mai multe dispozitive concomitent. Funcţia va putea fi găsită într-un buton nou, denumit ”Linked Devices”, din meniul aplicaţiei, care ar urma să înlocuiască butonul ”WhatsApp Web”.

Această funcție se află deocamdată în perioada de testare și nu are o dată exactă de lansare. Probabil până la sfârșitul anului.

Conversațiile tale din WhatsApp ajung în Facebook Messenger, în curând

Sincronizarea aceluiași număr pe mai multe dispozitive nu e singura funcție pe care o pregătește WhatsApp.

Se vehicula de mult timp integrarea funcționalității din WhatsApp în Facebook Messenger, împreună cu toate conversațiile tale. Acum, se pare că nu mai avem mult de așteptat până se va întâmpla acest lucru.

Dacă ești utilizator entuziast de WhatsApp, dar ai o problemă cu Facebook, s-ar putea să nu te încânte foarte multe această veste. Din păcate, pentru că Instagram, WhatsApp și multe altele sunt companii deținute de Mark Zuckerberg, era doar o chestiune de timp până se întâmple asta. Într-o formă sau alta, toate aplicațiile Facebook vor comunica mai mult decât te-ai simți confortabil să o facă.

În teorie, conținutul mesajelor tale nu va fi partajat cu serverele Facebook, dar asta înseamnă că Messenger va fi nevoit să integreze un nou protocol de comunicații pentru a facilita conversațiile cross-platform.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: