Conversațiile tale din WhatsApp ajung în Facebook Messenger, în curând

Conversațiile tale din WhatsApp ajung în Facebook Messenger, în curând

Se vehicula de mult timp integrarea funcționalității din WhatsApp în Facebook Messenger, împreună cu toate conversațiile tale. Acum, se pare că nu mai avem mult de așteptat până se va întâmpla acest lucru.

Dacă ești utilizator entuziast de WhatsApp, dar ai o problemă cu Facebook, s-ar putea să nu te încânte foarte multe această veste. Din păcate, pentru că Instagram, WhatsApp și multe altele sunt companii deținute de Mark Zuckerberg, era doar o chestiune de timp până se întâmple asta. Într-o formă sau alta, toate aplicațiile Facebook vor comunica mai mult decât te-ai simți confortabil să o facă.

Cele mai recente detalii despre această tranziție au fost făcute publice de WABetaInfo, pornind de la descoperirile făcute de @Alex193a. Inginerul a descoperit o serie de referințe la WhatsApp în cea mai recentă versiune de Messenger. Lista care poate fi parcursă mai jos include numeroase referințe la whats_app.

Acest detaliu este primul dintr-o lungă serie de funcții și opțiuni care vor ajunge în final să faciliteze portarea conversațiilor tale din WhatsApp în Messenger, cu sau fără acordul tău. Partea cea mai interesantă a tranziției va ține însă de modul în care se păstrează securitatea mesajelor tale de pe WhatsApp.

Ca referință, WhatsApp stochează conversațiile pe dispozitiv, în locul unui server centralizat. În plus, WhatsApp nu are reclame și toate mesajele tale sunt criptate end-to-end. Acesta este și motivul pentru care WhatsApp nu poate fi folosit pe mai multe dispozitive.

Referințele descoperite de @Alex193a ilustrează crearea unor tabele într-o bază de date locală din Facebook Messenger. Acestea vor facilita administrarea mesajelor și serviciilor din WhatsApp. În același timp, există referințe care arată propagarea listei cu persoanele blocate și a notificărilor din WhatsApp în Messenger, împreună cu detaliile aferente destinatarilor mesajelor.

În teorie, conținutul mesajelor tale nu va fi partajat cu serverele Facebook, dar asta înseamnă că Messenger va fi nevoit să integreze un nou protocol de comunicații pentru a facilita conversațiile cross-platform.

whatsapp messenger

Citește și: