Scara care duce spre cer există și are o poveste fascinantă în spate

Scara care duce spre cer există și are o poveste fascinantă în spate

În cazul în care ești pasionat de drumeții prin pădure, una dintre cele mai fascinante experiențe pe care o poți trăi constă în parcurgerea ”scării spre cer”.

Deși nu trebuie să ajungi până în Statele Unite ale Americii pentru a face o drumeție pe care nu o vei uita niciodată, Manitou Incline din Colorado oferă o ceva unic în lume. Această scară ce pare să se încheie la linia orizontului a devenit legală pentru a fi parcursă de publicul larg în 2013 și arată spectaculos.

Incredibil de dificil de parcurs, Manitou Incline constă în 2744 de trepte dispuse pe parcursul unei singure mile, 1,6 kilometri. Gradul de dificultate este rezultatul unei înclinații deosebite. Cu alte cuvinte, ca să ajungi ”în cer”, pante este foarte abruptă. Cei care ajung însă la capăt confirmă că merită efortul.

Este cunoscută ca una dintre cele mai populare și dificile drumeții din zona Izvoarelor din Colorado. Este faimoasă pentru panoramele spectaculoase și pantele dificile, acestea ajung în unele locuri până la 68 de grade, cu o medie de 40 de grade. Aceste detalii o transformă într-o provocare de fitness pentru localnicii din regiunea Colorado Springs.

Panta este atât de abruptă încât, în aproximativ 1,5 kilometri, altitudinea se modifică cu aproximativ 600 de metri, până la o înălțime maximă de 2600 de metri. Un atlet olimpic o poate parcurge în aproximativ 20 de minute, în timp ce, în funcție de nivelul tău de sănătate corporală, s-ar putea să ajungi în vârf între 45 de minute și 2 ore. În prima fază, ajungi la un platou care te face să crezi că ai atins vârful, dar este o iluzie și mai ai de parcurs alte 300 de trepte.

Partea interesantă este că efortul din spatele acestui proiect nu a avut nicio legătură cu turismul. În schimb, aparentele trepte din lemn au fost create în 1907 un fel de tramvai folosit pentru a transporta oameni și materiale până în vârful Pike`s Peak, cu scopul de a crea acolo o hidrocentrală. Dr. Newton M Brumback a cumpărat-o după finalizarea proiectului inițial și a transformat-o în atracție turistică.

 

View this post on Instagram

 

We are happiest when we are growing🌱 . I believe to “live our best life” we must focus on growth. That can be in any area..physical, spiritual, mental, relationships…anddd at any measure… big steps, small steps, leaps, crawlingggg.. it does not matter as long as it’s progress . There’s been times I have made the mistake on skipping ahead to focusing solely on the result without remembering to apply what I’ve learned along the way and to remember that a step no matter the size is what matters most . Even if these 2,800 steps at a 7,500 elevation was something that you couldn’t tackle in your first try (i almost got too dizzy and passed out🥴😅) .. I guarantee you if you kept at it and went up 1, 8, 30, 100, 500 however many more steps every time you attempted it, then you would feel proud, confident, accomplished, joyous.. and happy. NOW apply that to anyyyy area of your life and take it oneee step, day, meal, mile, book, workout or even moment at a time and focus on growth…focus on the journey. And remember it’s not about perfection only about progress💕

A post shared by Brooke•Stokes (@_brooke_stokes) on

Citește și:
Etichete: