Samsung S20, oficial: preț, specificații și noutăți pentru fiecare versiune

Samsung S20, oficial: preț, specificații și noutăți pentru fiecare versiune

Samsung S20 a fost prezentat, oficial, pe 11 februarie. Nu intră chiar de mâine în magazine. Totuși, ai motive să-l aștepți. Găsești mai jos cele mai importante schimbări, prețul în România, dar și de când îl vei putea avea. Odată cu el, Samsung a anunțat și Galaxy Z Flip, noul telefon pliabil.

Poate te așteptai la un Samsung Galaxy S11. Nu e cazul să te mai aștepți. Compania a confirmat: Samsung Galaxy S20 e noua serie. Sunt trei modele: S20, S20 Plus și Samsung S20 Ultra. Ei bine, cel din urmă e cel mai premium, dacă se poate spune așa. Are și un preț pe măsură în România: 7.400 lei în cea mai bună configurație.

Celelalte modele sunt ceva mai ieftine. Și, odată cu ele, a fost anunțat și Samsung Galaxy Z Flip. E un telefon pliabil pe orizontală, promovat deja înainte de eveniment la gala premiilor Oscar.

Cea mai mare miză pentru această serie e 5G. Dar vor fi și versiuni doar cu 4G pentru că, până la urmă, nici rețeaua 5G nu e gata. Încă.

Ce dotări are fiecare Samsung S20

Samsung Galaxy S20 Samsung Galaxy Z Flip eveniment Unpacked-10
Cele două telefoane – S20 și S20 Plus – au aceleași camere foto

Samsung Galaxy S20 e modelul cu ecran de 6,2 inci 2K+ Dynamic AMOLED 120 Hz, 8 GB memorie RAM și 128 GB spațiu de stocare. În România este disponibil în două nuanțe de culoare: Cosmic Gray și Cloud Blue (practic, gri și un fel de albastru aurora din 2019). Bateria e de 4.000 mAh. Sistemul de camere e dispus astfel: 12 MP (wide) + 64 MP (telefoto) + 12 MP (ultrawide) și 10 MP pentru selfie.

Telefonul beneficiază de încărcare rapidă pe fir la 25 wați, dar și încărcare wireless rapidă la 15 wați. Da, încărcarea reversibilă e disponibilă ca să încarci căștile Samsung sau alte telefoane pe spatele acestuia.

Samsung S20 Plus e un telefon de mijloc între cel mai ieftin și cel mai performant. Are ecran de 6,7 inci 2K+ Dynamic AMOLED 120 Hz, 8 GB memorie RAM și 128 GB spațiu de stocare. Sistemul de camere e la fel ca versiunea standard: 12 MP (wide) + 64 MP (telefoto) + 12 MP (ultrawide). Primește în plus un senzor 3D ToF și are tot 10 MP pentru selfie. Bateria e însă de 4.500 mAh.

Trebuie să fii însă puțin atent la specificații. Atât S20, cât și S20 Plus pot fi cumpărate în versiune 4G. Iar acestea au doar 8 GB memorie RAM și doar 128 GB spațiu de stocare. Versiunile 5G au 12 GB memorie RAM. Iar S20 Plus poate fi cumpărat și cu 256 sau 512 GB spațiu de stocare. Diferența de preț e consistentă.

Samsung S20 Ultra e telefonul impresionant din serie. Are un ecran de 6,9 inci 2K+ Dynamic AMOLED 120 Hz, 12 sau 16 GB memorie RAM cu 128 și 256 GB, respectiv 512 GB spațiu de stocare. Bateria e impresionantă: 5.000 mAh. Camerele de pe acest model sunt dominate de senzorul de 108 MP folosit pentru camera principală. Mai are un senzor de 48 MP (telefoto), 12 MP (ultrawide), un senzor 3D ToF și 40 MP pentru camera de selfie.

De ce sunt atât de multe versiuni pentru fiecare Galaxy S20?

Samsung Galaxy S20 Samsung Galaxy Z Flip eveniment Unpacked-16
Camera de pe Samsung S20 Ultra

Spre deosebire de alți ani, Samsung a introdus pe această serie opțiunea de-a filma la rezoluție 8K. Și ca să reușească asta avea nevoie de un senzor de cel puțin 32 megapixeli. Practic, senzorul de 12 MP e inutil pentru așa ceva.

Implicit, pentru Samsung S20 și S20 Plus, compania a ales un senzor de 64 MP și acela e folosit pentru 8K. Pe modelul Ultra, senzorul principal de 108 MP e folosit în 8K.

Mai trebuie să știi și că modelele 5G au nevoie de mai multă memorie RAM. Sau, altfel spus, e mai bine să aibă mai multă memorie RAM decât să simți că telefonul nu funcționează atât de bine pe cât te așteptai.

Ce preț are fiecare Samsung S20 în perioada de precomandă?

Samsung Galaxy S20 Samsung Galaxy Z Flip eveniment Unpacked-07
Ansamblul foto-video și spatele modelului S20

Între 11 februarie și 8 martie, Samsung are toate telefoanele la precomandă. Pe listă sunt magazine clasice ca Flanco și Altex, operatorii telecom Vodafone, Orange, Telekom și Digi | RCS-RDS, dar și eMAG.

Până când își vor actualiza toți acești vânzători cataloagele, am ales prețurile de la eMAG. Astfel, ai Samsung S20 și 4G, și 5G. Asemenea și la S20 Plus. Cât despre Ultra acesta e disponibil doar în 5G. Ceea ce e bine sau nu, depinde de ce-ai nevoie.

Samsung S20 – fiecare versiune 4G

Samsung S20 – fiecare versiune 5G

Ce primești la precomandă? Căștile Galaxy Buds Plus pentru fiecare Galaxy S20 Plus și S20 Ultra. După ce primești telefonul (începând cu 8 martie) trebuie să-l activezi, completezi un formular și primești căștile.

Scump sau ieftin, orice telefon alegi e despre o abordare diferită a Samsung

Samsung Galaxy S20 Samsung Galaxy Z Flip eveniment Unpacked-09
S20 și S20 Plus, probabil cele mai populare telefoane ale seriei (în vânzări)

Cu tot ce-a lansat Samsung în ultimii trei-patru ani, Samsung Galaxy S20 e seria care anunță prima mare schimbare. Nu mai sunt unele telefoane curbate și altele cu ecran plat – cu aceleași specificații. Nu mai sunt unele mai slab dotate din punct de vedere hardware și altele semnificativ mai bune. Practic, seria Samsung S20 e aproape la fel, mai puțin când vine vorba de camera foto de 108 megapixeli, un experiment pentru modelul Ultra.

Poate alegerea unei astfel de strategii trebuia să fie evidentă încă de la începutul anului. Atunci, Samsung a anunțat S10 Lite și Note 10 Lite. A intrat, astfel, în rând cu alți producători și-a lansat telefoane Lite pentru modelele premium.

De data asta, cu Samsung S20, compania se duce cât de sus poate ca să aibă o serie doar cu telefoane premium. S20 va concura cu iPhone 11, S20 Plus cu iPhone 11 Pro, 11 Pro Max și ce alte telefoane au producătorii care folosesc Android. Samsung S20 Ultra e acel experiment – prin dimensiuni, hardware și preț – ca răspuns la alte experimente pe care le-ar face concurența.

Citește și: