Să zbori în același timp și în realitate, și în Microsoft Flight Simulator? Cineva a făcut-o

Să zbori în același timp și în realitate, și în Microsoft Flight Simulator? Cineva a făcut-o

Dezvoltatorul de jocuri Rami Ismail a vrut să meargă un pic pe principiul “Inception”, cu ajutorul Microsoft Flight Simulator. El a parcurs același traseu în realitate, în avion, iar în același timp călătorea virtual în Microsoft Flight Simulator, în același avion.

„Am avut ideea de când a fost anunțată lansarea Flight Simulator”, spune Ismail. „Nu am reușit să fac acest lucru până acum din cauza COVID, dar acum am avut ocazia”, adaugă el.

Începând din Montreal, Canada, Ismail s-a pregătit să parcurgă același traseu în joc pe care îl lua avionul său în lumea reală, destinația finală fiind Aeroportul Schipol din Amsterdam.

Astfel, Ismail a zburat peste Atlantic, postând actualizări în tot acest timp. Acestea arată cât de mult Flight Sim reușește să se potrivească cu zborul real: la scurt timp după decolare, Ismail notează că „diferența dintre realitate și mediul virtual era de doar 30 de secunde”.

Zborul în joc al lui Ismail a rămas cu aproximativ cinci sau șase minute în urma avionului din viața reală la un moment dat. Dar apoi, Microsoft Flight Simulator, a aterizat pe aeroportul din Amsterdam înainte de avionul real. „Simulatorul a fost cu aproximativ patru minute mai rapid. Vremea s-a potrivit, lumina, stelele, traseul, absolut tot. Uluitor”, spune Ismail.

Microsoft Flight Simulator este o experiență unică, iar Ismail nu este primul care scoate la iveală tehnica remarcabilă a jocului în lumea noastră prin intermediul software-ului de cartografiere.

Microsoft Flight Simulator e jocul de care aveai nevoie ca să călătorești pe unde vrei anul acesta

Nu prea ai avut noroc anul acesta să călătorești cât ți-ai fi dorit. Și probabil nici la anul. Așa că Microsoft a lansat pe 18 august cea mai nouă versiune a jocului său video clasic “Flight Simulator” cu caracteristici speciale precum condițiile meteo și traficul live sau chiar harta întregii lumi.

Instalarea jocului de 150 GB include cel puțin 37.000 de aeroporturi, 1,5 miliarde de clădiri și aproape două trilioane de copaci, împreună cu doi PB de imagini aeriene și de satelit.

Piloții, entuziaștii aviației și exploratorii pot ajunge la cer cu ajutorul Flight Simulator de la Microsoft, în simulatorul de zbor Microsoft, disponibil acum pe Xbox Game Pass for PC (beta) joc pentru PC, pe Windows 10 și pe Steam, a afirmat compania într-o declarație.

Citește și: