S-au încheiat filmările la Jurassic World – Dominion: cât te costă să faci un blockbuster în pandemie

S-au încheiat filmările la Jurassic World - Dominion: cât te costă să faci un blockbuster în pandemie

Producătorii și regizorul filmului Jurassic World: Dominion au anunțat încheierea filmărilor pentru următorul film din serie. Acesta ar putea fi singurul blockbuster care a fost produsă în timpul pandemiei de coronavirus.

Filmările la un film obișnuit durează 3-4 săptămâni. Într-un caz excepțional, s-ar putea să ajungă la 2-3 luni, în funcție de complexitatea proiectului. Filmările la Jurassic World: Dominion s-au încheiat după 18 luni, din cauza restricțiilor impuse de autorități. Nu este foarte clar dacă au fost depistate și cazuri pozitive pe platoul de filmare, dar, oricum, producția nu s-a desfășurat în condiții normale.

Nu mai puțin de 40.000 de teste de coronavirus au fost efectuate pe platourile de filmare la Jurassic World: Dominion, cel mai nou film din îndrăgita serie cu dinozauri. Au fost investite milioane de dolari doar în protocoale pentru prevenirea răspândirii infecțiilor cu Covid-19, iar cea mai mare parte din distribuție și echipa de producție a stat în izolare.

În final, nu mai puțin de 165 de milioane de dolari au fost investiți în partea de filmare și producție a Jurassic World: Dominion, fără prost producție și editarea inevitabilă care are loc înaintea lansărilor din cinematografe. Ca referință, filmările s-au încheiat la Pinewood Studios în Marea Britanie.

Jurassic World: Dominion este foarte important pentru creatorii seriei, inclusiv pentru regizorul Colin Trevorrow. Acesta este primul film care include cea mai importantă parte a distribuției originale, Jeff Goldblum, Sam Neil și Laura Dern. Aceștia s-au alăturat distribuției oricum impresionante, formată din Chriss Pratt, Bryce Dallas Howard, dar și Mamoudou Athie, DeWanda Wise.

Într-un interviu acordat celor de la Deadline, Trevorrow și-a manifestat entuziasmul teribil pentru faptul că a încheiat filmările la Dominion. ”Nu sunt sigur că pot pune în cuvinte. A fost remarcabil. Echipa noastră și distribuția au fost rezilienți. Toți producătorii au lucrat în permanență pentru a-l face cât se poate de bun. A fost inspirațional.”, insistă regizorul viitorului Jurassic World.