România se schimbă, de la 15 iunie: toate restricțiile care dispar peste câteva zile

România se schimbă, de la 15 iunie: toate restricțiile care dispar peste câteva zile

În ultimele săptămâni, au existat numeroase speculații legate de schimbările care vor fi introduse de la 15 iunie, ce restricții vor dispărea și cât de aproape vom ajunge de normalitate. Premierul le-a detaliat pe toate într-o conferință.

Cei mai mulți dintre români s-au relaxat teribil în ultimele săptămâni, când vine vorba de măsurile preventive legate de coronavirus. Deși nu există niciun restaurant sau bar deschis, terasele României sunt pline ochi, iar condițiile meteo sunt absolut irelevante.

Trecând însă peste situația dezamăgitoare din piață, Ludovic Orban a anunțat lista completă cu măsurile de relaxare care vor fi introduse de la data de 15 iunie. La prima vedere, lista sună destul de bine și optimist. La o privire mai atentă însă, schimbările sunt departe de a fi substanțiale.

Te bucuri că se deschid mall-urile, dar restaurante și locurile de joacă din interiorul lor vor rămâne închise. Vei aprecia teribil faptul că nu mai trebuie să intri în izolare dacă vii din concediu, dar această particularitate se aplică doar persoanelor care se întorc dintr-o țară cu un coeficient de îmbolnăvire de sub 5. Ca referință, lista cu pricina Austria, Bulgaria și Grecia. Către și dinspre aceste țări, se vor putea relua și cursele aviatice.

Cei care așteptau cu sufletul la gură să-și lase copii cu cineva, o vor putea face din 15 iunie, pentru că se vor redeschide grădinițele și after-school-urile, dar sub condiții foarte stricte de distanțare socială. În cazul evenimentelor private, lucrurile sunt un pic mai optimiste la ora actuală. Peste doar câteva zile, vei putea organiza o petrecere privată cu până la 20 de oameni într-un spațiu închis și până la 50 de oameni într-un spațiu deschis.

Dacă aveai o afinitate pentru mers la piscină sau tratament balneo, după 15 iunie vei avea și această posibilitate. Activitatea loteriei și a caselor de pariuri poate fi reluată de la 15 iunie. Pe stradă, vor putea circula grupuri de persoane cu până 6 membri, față de cei trei, la ora actuală.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: