05 apr. 2020 | 13:07

Metoda prin care un român se ține departe de oameni și se duce la McDrive cu „izoleta electrică”

ACTUALITATE
Metoda prin care un român se ține departe de oameni și se duce la McDrive cu

Un român din Buzău și-a creat o trotinetă specială. Îl ajută să se țină departe de oameni, dar și să comande la McDrive. El a denumit-o „izoleta electrică”. Izoletă nu prea e, dar ideea e bună.

Cristian Sârbulescu din Buzău a cumpărat câteva obiecte de bricolaj și și-a creat „izoleta electrică”. Scopul proiectului a fost să plaseze o comandă la McDonald’s, dar acolo pe unde doar mașinile au nevoie. Asta pentru că n-a putut primi o comandă de mâncare acasă.

Ce vezi ca fiind „izoleta electrică” e, de fapt, un mix de obiecte mai mult sau mai puțin utile. A pornit de la o trotinetă electrică, a pus niște celofan roz și a folosit țevi de PVC ca să-i dea formă. La final i-a ieșit un fel de mașină din desene animate care-i departe de-a fi la fel de utilă ca o izoletă reală. Funcționează însă ca vehicul din care să comanzi la McDrive.

„Izoleta electrică” aduce aminte de italianul care se distanțează de oameni

Ideea din Buzău ar putea intra lejer în categoria ideilor de criză. Cam cum a intrat italianul care și-a construit în jurul lui un cerc care să-i țină departe pe ceilalți oameni.

Italianul, a cărui vârstă poate fi estimată la peste 50 de ani, și-a creat un disc pe care îl poartă pe umeri. Astfel, oriunde ajunge, e la distanța optimă de toți ceilalți. Reduce astfel contactul social cât de mult poate. Recomandarea OMS e să ai distanță de cel puțin un metru față de alte persoane. Astfel, poți încerca să limitezi răspândirea virusului.

Sigur, poate nu-i cea mai utilă idee, dar dacă își face treaba asta e tot ce contează. Cât despre ce e și ce nu e izoleta, înainte de toate aceasta ar trebui să-i izoleze pe cei din interior. În sistemul medical, e o targă adaptată ca să poată transporta un singur om.

Scrie despre lucruri serioase care enervează oameni neserioși. vezi toate articolele