03 nov. 2020 | 10:30

Ascuns într-o tastatură, acesta ar putea fi PC-ul viitorului: cât de bun este noul Raspberry Pi

ACTUALITATE
Ascuns într-o tastatură, acesta ar putea fi PC-ul viitorului: cât de bun este noul Raspberry Pi

În ultimii ani, creatorii Raspberry Pi au adus pe piață unele dintre cele mai interesante sisteme compacte, perfecte pentru o varietate stufoasă de sarcini. Cel mai nou model este însă și cel mai interesant.

Intitulat Raspberry Pi 400, acesta este un computer ascuns într-o tastatură. În același timp, este cea mai fiabilă soluție în cazul în care vrei să folosești un Raspberry Pi ca pe un PC, în locul unei platforme de dezvoltare. Are o configurație hardware decentă și nu ar trebui să-ți facă probleme, dacă te gândești să-l folosești pentru munca de birou.

Primul Raspberry Pi a fost lansat în urmă cu mai bine de opt ani. În tot acest timp, creatorii săi s-au rezumat la a-l oferi sub forma unei plăci de dezvoltare. La aceasta atașai propriile periferice, un card SD și te apucai de treabă. Pentru că între timp au apărut terți care ofereau un Raspberry Pi ”împachetat” într-un PC de sine stătător, creatorii plăcii de dezvoltare s-au gândit să creeze acest gadget.

calculator raspberry pi 2020

Intitulat Raspberry Pi 400, gadgetul începe de la 70 de dolari și se ascunde în spatele unei tastaturi compacte cu 78 de taste. Ca aranjament de taste, îmi aduce aminte de o tastatură wireless de Mac.

La interior, găsești un procesor quad core Broadcom BCM2711, același din Raspberry Pi 4, cu 4GB RAM, conectivitate Wi-Fi dual-band, Bluetooth 5.1, Gigabit Ethernet și trei porturi USB, dintre care două sunt USB 3.0 și unul este USB 2.0. Partea interesantă este că poți trimite semnal către două monitoare de dimensiuni mari prin intermediul a două porturi micro HDMI. Pentru găzduirea sistemului de operare și alte fișiere poți utiliza un card microSD care, de asemenea, se poate strecura în tastatură.

Noul Raspberry Pi 400 poate fi achiziționat în două variante. La 70 de dolari primești doar tastatura și trebuie să te descurci când vine vorba de sursa de curent și alte periferice. La 100 de dolari, primești un așa numit Computer Kit. Acesta include o alimentare la priză, un mouse, un card microSD de 16GB și un cablu de un metru de la micro HDMI la HDMI-A. Pentru mai multe detalii legate de posibili furnizori pentru el, poți accesa acest link.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele