Promisiunea lui Cîțu în legătură cu autostrada. E cea mai așteptată din România

Promisiunea lui Cîțu în legătură cu autostrada. E cea mai așteptată din România

România încă are o lipsă gravă de autostrăzi. Și, deocamdată, avem încă o promisiune de la Florin Cîțu, ministrul Finanțelor Publice.

Deocamdată, cele mai ample proiecte de infrastructură din România sunt autostrăzile București – Constanța și București – Pitești. Acestea ar trebui completate cu tot felul de alte autostrăzi ca să lege, în sfârșit, Constanța de Vestul țării, dar și zona Moldovei.

Florin Cîțu, mministrul Finanţelor Publice, a spus pe 16 iulie că autostrada Piteşti – Sibiu va fi finalizată în timpul guvernării PNL, care va urma după alegerile parlamentare. Ceea ce e deja incert, dat fiind contextul din 2020.

Autostrada care să treacă munții

„Suntem într-o perioadă de criză economică globală. Încercăm să susţinem toată economia cu aceste măsuri (din planul de relansare economică – n.r.). Acestea nu sunt măsuri care sunt permanente, care vor rămâne acolo în bugetele anilor viitori, sunt doar măsuri care susţin economia pe termen scurt. Toate aceste măsuri, şi şomajul tehnic, şi acea măsură cu 41,5% (subvenţionarea salariilor angajaţilor care revin la muncă după şomajul tehnic – n.r.). Toate măsurile sunt pentru anul acesta. Singurele măsuri care se transferă în bugetele anilor viitori sunt cele legate de investiţii – infrastructura mare. Acest program garantează că vom trece Carpaţii cu autostrada. Acest Guvern PNL va trece Carpaţii cu autostrada, veţi vedea, vă garantez că vom trece Carpaţii cu autostrada în guvernarea PNL.”
Florin Cîţu

Cîți a spus că singurele măsuri din planul de relansare economică prezentat recent de Guvern, care se vor derula pe perioade de între 5 şi 10 ani, vizează investiţiile în infrastructura mare. Iar autostrăzile sunt cel mai important punct de pe lista asta.

Promisiunea lui Cîțu e cu atât mai puternică, cu cât a spus că nu e dependentă de mandatul lui, ci de guvernarea PNL. El a spus că sunt acte normative pe care le-a aprobat și care se întind pe următorii ani.

„Bineînţeles că aceste decizii (schimbarea ministrului Finanţelor, n.r.) sunt politice, pentru tot portofoliul, nu doar pentru ministrul Finanţelor Publice. Nu există acest risc pentru că de aceea avem aprobat acest program de relansare economică. Este un program de relansare care reprezintă un ghid, noi, PNL, l-am aprobat şi mergem cu el în continuare. Aşezăm toate actele normative, punem finanţarea şi nu cred că va veni un ministru care să spună că nu vrea să facă autostrada Sibiu – Piteşti. Nu cred că există aşa ceva astăzi în România.”
Florin Cîțu

Citește și:
Etichete: