Proiectul secret al Amazon ar putea rezolva una dintre problemele omenirii

Proiectul secret al Amazon ar putea rezolva una dintre problemele omenirii

Amazon e un gigant în lumea digitală, dar inovația imperiului construit de Jeff Bezos nu se oprește doar la comerțul online.

Jeff Bezos și-a construit un imperiu financiar de pe urma Amazon. Compania e cunoscută drept un gigant în comerțul online, dar afacerile nu se opresc acolo, ba din contră. Bezos și-a îndreptat atenția și către industria aerospațială prin intermediul Blue Origin și nu s-a oprit acolo.

Amazon face, în această perioadă, cercetări în domeniul medical. Mai exact, are un proiect secret în care investește miliarde de dolari. Scopul fina? Găsirea unui tratament care să vindece banala răceala. E o știre care atrage atenția, mai ales în contextul epidemiei de coronavirus.

Amazon vrea să găsească un leac pentru răceală

Proiectul secret poartă numele de „Grand Challenge” și e condus de un fost angajat al grupului Alphabet, compania-mamă a Google. Sunt investite sume uriașe, de ordinul miliardelor de dolari, iar echipa ar fi formată din nu mai puțin de 100 de oameni de știință, scrie CNBC.

Cercetătorii Amazon speră să găsească un vaccin care să prevină răceala. Pe piață există mai multe tipuri de vaccinuri antigripale, dar niciunul dintre ele n-a demonstrat că are eficacitate 100% în cazul tuturor oamenilor imunizați. Cifrele de peste oceana arată că răceala este principala cauză a absenteismului şcolar sau la locul de muncă.

Anual, cheltuelile din această zonă se duc spre 40 de miliarde de dolari.

„Sub numele Project Gesundheit (Proiectul Sănătate), gigantul retailer Amazon, deţinut de miliardarul Jeff Bezos (a cărui avere este estimată la peste 157 de miliarde de dolari), doreşte să găsească soluţii care vor avea un impact major asupra umanităţii”, spun surse citate de CNBC.

Ideea Amazon a reprezentat o preocupare permanenentă în rândul oamenilor de știință. Iar o soluție ar putea veni curând.

„În primul rând, trebuie să acoperi peste 160 de tulpini de rinovirus care pot cauza răceala. Probabil Amazon se concentrează asupra celor mai comune tulpini, dar întrebarea care se pune este: ce faci dacă virusul suferă mutaţii sau dacă devine rezistent la medicamente?”, susține unul dintre investitorii intervievați de CNBC.

Răceala, spun experții, e cauzată de un rinovirus.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: