18 iun. 2020 | 15:46

Problemă masivă pentru Google: Chrome, exploatat de hackeri prin această opțiune

ACTUALITATE
Problemă masivă pentru Google: Chrome, exploatat de hackeri prin această opțiune

Google a ajuns să aibă cel mai popular motor de căutare, dar și cel mai popular browser – Chrome. Acum, specialiști în securitate cibernetică avertizează că acest produs a fost exploatat masiv de hackeri.

Google pune la dispoziție, în Chrome, un magazin cu extensii care-ți permit să crește capabilitățile aplicației. Dar fix această opțiune e acum în centrul atenției. Experți Awake Security, citați de Reuters, susțin că au descoperit un program de tip spyware descărcat de 32 de milioane de ori prin extensiile pe care utilizatorii le-au obținut pentru Chrome.

Specialiștii avertizează că browserul a devenit o componentă importantă în viața digitală și tocmai de aceea Google are o responsabilitate suplimentară.

Google a fost anunțată în mai cu privire la acest tip de atacuri. Și compania a eliminat din Chrome Web Store mai mult de 70 de extensii periculoase. „Când primim avertismente cu privire la extensii din Web Store care încalcă politicile noastre acționăm și folosim informațiile respective ca să antrenăm sistemele de detectare automată a unor astfel de atacuri”, a transmis Scott Westover, purtător de cuvânt Google.

Extensiile pentru Google Chrome promiteau că te ajută la identificarea virușilor

Cele mai multe dintre aceste extensii gratuite promiteau utilizatorilor că îi vor informa cu privire la site-urile periculoase sau fișierele care ar putea conține viruși. Ce-au făcut, de fapt, a fost să colecte date – istoric și alte informații – pentru site-uri importante pe care utilizatorii le folosesc.

Dat fiind numărul mare de descărcări, este cea mai amplă campanie de furt de date prin Chrome de până acum. Cei de la Awake nu știu, deocamdată, cine a fost în spatele campaniei de furt de date prin Google Chrome. Au furnizat informații false cu privire la identitatea dezvoltatorului.

Conform specialiștilor, dacă cineva ar fi folosit o astfel de extensie pe computerul de acasă, programele spyware ar fi avut acces la numeroase date transmise hackerilor. Dacă ar fi folosit-o pe un computer de firmă, securizat prin software special, informațiile sensibile n-ar fi putut fi transmise.

Scrie despre lucruri serioase care enervează oameni neserioși. vezi toate articolele