22 apr. 2020 | 14:06

Cea mai tare aventură de Ziua Pământului: cum poți să cauți comori direct din sufragerie

ACTUALITATE
Cea mai tare aventură de Ziua Pământului: cum poți să cauți comori direct din sufragerie

Pe 22 aprilie este Ziua Pământului, iar Google vine acum cu câteva opțiuni interesante prin care poți să îl „sărbătorești”.

Google spune că aniversarea planetei noastre este o ocazie bună de a descoperi (chiar și de la distanță, virtual) locuri și lucruri minunate pe care planeta ni le oferă. În linie cu efortul colectiv de distanțare socială și de a ne păstra sănătoși, Google propune celor interesați să se bucure de frumusețile naturale de acasă, prin intermediul Google Earth.

Printre altele, Google îți propune o aventură interesantă, numai bună de explorat cât timp stai acasă. Este vorba despre un joc pe care îl poți juca direct în Google Earth, de Ziua Pământului și nu numai. Se numește Unde pe Google Earth este Carmen Sandiego?, iar jucătorii trebuie să folosească instrumentul Google pentru a o găsi pe Carmen Sandiego, cel mai mare hoț din lume, în locații din lumea reală.

Poți intra aici pentru a accesa jocul și pentru a încerca s-o prinzi pe celebra hoață și lucrurile furate.

„Cel mai mare super-hoț din lume a lovit din nou. Poți s-o urmărești pe glob pentru a recupera comoara furată?”, spune descrierea jocului.

De ce se sărbătorește Ziua Pământului pe 22 aprilie

Evenimentul își are originea, de fapt, în anul 1970. Totul a început dintr-un protest: pe 22 aprilie 1970, aproximativ 20.000.000 de oameni au manifestat pe străzile din New York împotriva poluării industriale. Acest eveniment a marcat, în același timp, și începutul mișcării ecologice moderne și este recunoscut drept cel mai mare eveniment civic al planetei. Totuși, abia în 2009 Organizația Națiunilor Unite a declarat oficială ziua de 22 aprilie pentru sărbătorirea Pământului.

Google are și un doodle interesant de Ziua Pământului. Dacă o accesezi, poți îndruma o albină să polenizeze florile, asta în timp ce înveți lucruri interesante despre albine și planeta noastră, pe care încearcă să o susțină.