Prima pagină din New York Times, virală: de ce va intra în istorie și e mai importantă decât pare, la prima vedere

Prima pagină din New York Times, virală: de ce va intra în istorie și e mai importantă decât pare, la prima vedere

Reacția autorităților din Statele Unite ale Americii la pandemia de coronavirus a fost deplorabilă, iar cei de la New York Times au simțit nevoia să consemneze situația actuală cu un gest fără precedent.

La momentul redactării acestui material, în SUA erau înregistrate 1,67 milioane de cazuri de coronavirus, cu aproape 100.000 de decese. Situația este atât de gravă în Statele Unite ale Americii, încât unul din trei bolnavi de Covid-19 de pe întregul mapamondul locuiește în această țară. Americanii au de departe cea mai mare rată a deceselor și cel mai mare număr de bolnavi activi față de orice altă țară.

Deși Donald Trump vrea neapărat să relanseze economia americană, mai mult decât să mai încerce salvarea de vieți omenești, mai multe organizații de presă încearcă să atragă atenția asupra gravității situației provocate de administrația de la Washington. În acest sens, cei de la New York Times au decis să umple câteva pagini ale ediției de duminică a ziarului cu nume de americani decedați în urma infecției cu Covid-19.

Prima pagină a ziarului și alte câteva pagini ulterioare încearcă să asocieze o față umană tragediei, prin publicarea aproximativ 1000 de nume. Acestea au fost agregate din necrologuri de pe teritoriul Statele Unite pentru a include și câteva detalii personale, nu doar nume.

NYT-front-page-05-24-20-videoSix

Gestul celor de la New York Times s-a viralizat rapid și a fost preluat de mai multe publicații din lume, pe lângă faptul că imaginea de mai sus a fost intens partajată pe rețelele de socializare. Titlul este ”Decesele din SUA se apropie de 100.000, o pierdere incomensurabilă”, cu subtitlul ”Nu erau doar simple nume într-o listă. Eram noi”.

Într-un articol pentru Times Insider, editorul grafic Simone Landon, care a lucrat la acest proiect laborios, a explicat că a fost un mod de a personaliza tragedia.

 

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Etichete: