03 mai 2020 | 17:23

Preț surpriză pentru Dacia în România: cât muncești ca să-ți permiți cel mai ieftin model?

AUTO
Preț surpriză pentru Dacia în România: cât muncești ca să-ți permiți cel mai ieftin model?

Dacia e o mașină ieftină, mai ales Logan. Totuși, acum e și mai ieftină. Iar prețurile sunt online, chiar pe site-ul producătorului. Surpriza e pentru românii de rând.

Spre final de aprilie, Dacia a anunțat că vinde și mașini online. Fie rezervi un model preferat, cu 500 de euro, și-l iei după, fie îl plătești integral și ți-e livrat direct acasă. Am cercetat un pic prețurile și am căutat cea mai ieftină mașină din portofoliu.

Cea mai ieftină mașină pe care ai putea-o lua este Logan Plus. Are un motor de 73 CP, cutie manuală, ABS și EBD, dar și ESP, iar norma de poluare este Euro 6. Mașina a ajuns acum la un preț excepțional, dacă o iei prin programul Rabla.

Dacia Logan Plus costă 6.960 euro prin Rabla. Iar prețul normal este de 8.310 euro. În lei, asta înseamnă 34.040 lei, respectiv 40.640 lei.

Cât muncești ca român ca să-ți permiți cea mai ieftină Dacia?

Am raportat prețul mașinii la salariul mediu net din România. În noiembrie 2019, conform cifrelor oficiale, era la 3.179 lei.

Fără programul Rabla, ai muncit un an și o lună doar ca să cumperi această mașină. Dacă te raportezi la celălalt preț, atunci muncești aproape 11 luni. Sigur, ai putea face rată pentru mașină, dar cifrele acestea sunt doar pe ce poți cumpăra cu salariul mediu net.

În ceea ce privește vânzările online, grupul Renault face asta atât pentru mașinile Dacia, cât și pentru cele Renault. Mihai Tănase, Head of Digital Dacia & Renault, a explicat în aprilie că această evoluţie a serviciilor ajută compania să continue inovaţia digitală din zona de e-commerce începută în urmă cu aproape doi ani.

„Suntem convinşi că mediul nostru de business va continua să se schimbe într-un ritm alert, deoarece aşteptările clienţilor continuă să crească. Drept urmare obiectivul nostru rămâne acela de a propune clienţilor mai multă flexibilitate şi o experienţă digitală personalizată”, a spus la acel moment Tănase. Poți vedea oferta Dacia aici și oferta Renault aici.