Premiile Oscar din 2021, sub semnul întrebării: de ce au fost amânate

Premiile Oscar din 2021, sub semnul întrebării: de ce au fost amânate

În urmă cu aproximativ o lună, aflam că premiile Oscar de anul viitor ar putea fi amânate. Acum, au ajuns online mai multe detalii despre decernarea din 2021.

Printre victimele colaterale ale pandemiei de coronavirus, de acum, poți să treci și premiile Oscar. La momentul actual, decernarea a fost amânată pentru două luni, până la 25 aprilie 2021. Anunțul a fost făcut în urmă cu mai puțin de 24 de ore de către Academia Americană de Film, Artă și Știință printr-un comunicat de presă.

Data decernării este însă mai puțin importantă decât un alt detaliu semnificativ influențat de această amânare. Din cauza amânării cu două luni a evenimentului, vor putea fi înscrise la competiție pelicule care au fost lansate până la data de 28 februarie 2021.

În contextul în care 2021 va fi primul an din istoria evenimentului în care vor putea fi înscrise pelicule care s-au lansat exclusiv online, particularitatea de mai sus se traduce prin faptul că Netflix, Amazon, Hulu sau HBO vor avea câteva luni în plus pentru a lansa un film de Oscar prin intermediul propriilor servicii de streaming. Nu este exclus să vedem și producții Disney+ sau Apple TV+ nominalizate la Oscar.

Ca referință, Netflix tinde să devină un favorit al decernării, cu producții precum Roma sau Marriage Story câștigând mai multe premii. Nici Amazon nu a făcut o treabă proastă cu al său Mancheste by the Sea. În 2020, concurența între serviciile de streaming a devenit însă mai acerbă ca niciodată, abonații  fiind cei mai câștigați din această afacere.

Premiile Bafta 2021 au fost de asemenea amânate. Academia Britanică de Film a confirmat că acestea vor fi înmânate câștigătorilor pe 11 aprilie 2021, în timp varianta inițială era de 14 februarie 2021. Singura decernare programată pentru 2020 este cea a premiilor Emmy, pe 20 septembrie. Nu este însă exclus să aibă parte de o amânare, măcar pentru câteva luni.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: