Premierul României, desființat cu argumente: ”Ludovic Orban minte! Fals și mincinos!”

Premierul României, desființat cu argumente: ”Ludovic Orban minte! Fals și mincinos!”

Premierul României a făcut o greșeală majoră în ultimele 24 de zile. S-a aruncat la niște afirmații nefondate, atacuri la persoană, care l-ar putea costa scump. Consecințele nu au întârziat să apară.

Din cauza Sorinei Pintea, cercetată penal, Ludovic Orban a inițiat un atac la adresa președintelui Consiliului Județean Maramureș. În cadrul unei conferințe de presă desfășurată ieri, a solicitat ministrului Sănătății să înceapă procedurile de demitere ale directorului Spitalului Județean Maramureș. Problema este că în acel set de circumstanțe s-a bazat, în mod eronat, pe premisa că Pintea ar fi fost numită din nou în acel post de către președintele Consiliului Județean.

„Domnule ministru Tătaru, am văzut că preşedintele Consiliului Judeţean Maramureş a pus în funcţie o directoare la Spitalul Judeţean. Solicitarea mea e să uzaţi de prerogativele pe care le-aţi dobândit prin ordonanţa de urgenţă în baza Decretului privind instituirea stării de urgenţă şi să demiteţi, dacă este adevărat că acest lucru s-a petrecut, să demiteţi vechiul director care a revenit asupra demisiei şi care, din câte am înţeles, s-a numit pe sine director medical la Spitalul Judeţean”, a afirmat Ludovic Orban în şedinţa de guvern.

Partea fascinantă, dacă o putem numi așa, este că Președintele Consiliului Județean Maramureș nu avea niciun drept legal să numească directorul Spitalului Județean Maramureș. În consecință, nu a făcut-o, iar discursul lui Orban a fost complet fals, fapt pe care PSD-istul de la Maramureș nu a ezitat să-l verbalizeze pe un ton cât se poate de agresiv.

„Ludovic Orban minte! În debutul şedinţei de guvern de azi, premierul Ludovic Orban a afirmat că ‘preşedintele Consiliului Judeţean Maramureş a pus în funcţie o directoare la Spitalul Judeţean Maramureş’. Fals şi mincinos! Prin OUG nr. 40/2020, atributul numirii managerilor de spitale pe perioada stării de urgenţă revine exclusiv Ministerului Sănătăţii, adică Guvernului României, şi nu Consiliului Judeţean. Tocmai de aceea am luat azi legătura, alături de domnul prefect al judeţului Maramureş, Silviu Ungur, cu domnul ministru Nelu Tătaru şi i-am explicat şi cerut să dispună, de urgenţă, măsura suspendării contactului de management al Sorinei Pintea şi numirea unui manager interimar la Spitalul Judeţean în persoana domnului doctor Vasile Pop, întrucât doamna Pintea se afla în concediu pentru incapacitate temporară de muncă ce a depăşit 30 de zile”, a scris Zetea pe Facebook.

Zetea a insistat pe faptul că premierul se află în campanie electorală cu astfel de practici mincinoase și, cu siguranță, nu este momentul pentru așa ceva.

„Nu cred că Guvernul României, condus de către eminentul Ludovic Orban, ar trebui să facă şedinţe de guvern pentru a minţi public. Domnule Orban, vă somez public să vă cereţi scuze pentru folosirea imaginii Guvernului României într-un fake-news! Vă cer să lăsaţi judeţul Maramureş să gestioneze situaţia de criză ca până acum, cu ajutor infim din partea Guvernului, dar cu rezultate foarte bune. Am luat măsuri în premieră naţională, pentru siguranţa maramureşenilor, întrucât pentru mine, pentru noi, contează doar sănătatea maramureşenilor, nu atacurile politice”, a concluzionat Zetea.