Premieră deosebită pentru România: o bancă schimbă modul în care plătești cu cardul sau telefonul

Premieră deosebită pentru România: o bancă schimbă modul în care plătești cu cardul sau telefonul
Sursa foto: Nathan Dumlao / Unsplash

Odată cu creșterea gradului de digitalizare, o bancă din România anunță o premieră importantă: un punct de plată mobil. Ceea ce nu-i o noutate pentru piața internațională, dar e pentru noi.

Alpha Bank a anunțat lansarea aplicației care transformă telefonul într-un POS hiperportabil, spre deosebire de cele deja disponibile în piață dependente de semnal 3G sau de alimentare de la priză (ceea ce oricum limiteză mobilitatea cu el). Aplicația Alpha PhoneOS funcționează doar pentru Android.

Prin lansarea aplicației, banca susține că vine în întâmpinarea nevoilor acestora de a-şi desfășura activitatea într-un ritm eficient și rapid, deschide drumul către noi oportunități de dezvoltare a business-urilor locale şi oferă utilizatorilor mai multă mobilitate.

Ce înseamnă o astfel de aplicație pentru comercianți?

Alpha PhonePOS poate fi utilizată fără o investiție suplimentară în echipamente și consumabile. Cu ajutorul acestei aplicații inovatoare dezvoltate în parteneriat cu Provision și susținută de Visa, antreprenorii şi liber profesioniştii vor avea posibilitatea de a accepta plăți cu cardurile de debit sau de credit contactless sau prin intermediul dispozitivelor dotate cu tehnologia NFC, precum telefoanele, ceasurile și brățările inteligente.

Tranzacțiile prin intermediul aplicației sunt în deplină siguranță, în linie cu standardele din industrie pentru tranzacțiile contactless, similare unui terminal POS clasic și asigurând procesare rapidă și acces la istoricul plăților. Aceste funcționalități fac din aplicație un instrument de lucru eficient din punct de vedere costuri și permit utilizatorilor să economisească timp.

Cât despre disponibilitate, această aplicație va fi oficial accesibilă clienților în perioada următoare în cadrul unui program pilot. În ceea ce te privește pe tine, client final, mecanismul e același. Plătești contactless și asta e. Eventual, în timp, va fi adăugat și un cititor wireless pentru carduri. Totodată, e bine să știi că astfel de soluții există în piață, dar până acum n-au fost girate de-o bancă, ceea ce face demersul mai important. Și e de urmărit un proiect de la Samsung.

Citește și:
Etichete: